Brnabić: Vučićev govor jako dobro čuli oni koji ne poštuju teritorijalni integritet Srbije 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je jutros da su govor predsednika Srbije Aleksandra Vučića na sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija (UN), koji je upitao po čemu se razlikuju teritorijalni integritet i suverenitet Srbije i Ukrajine, „jako dobro čuli oni koji ne poštuju teritorijalni integritet Srbije“.

„Da li će to nešto promeniti, nažalost mislim da neće. Ali Vučiću neće oprostiti što je izašao za govornicu UN i rekao istinu“, rekla je Brnabić za Radio-televiziju Srbije.

Po njenim rečima, nakon Vučićevog govora je „jasno zašto Zapad pritiska da dođe do finalnog dogovora o normalizaciji između Beograda  i Prištine“.

„Zato što oni više ne žele da imaju temu i primer sopstvenog licemerja na stolu, koji vide svaki put kada pogledaju Srbiju“, kazala je Brnabić, navodeći da sve priče o teritorijalnom integritetu Ukrajine „padaju u vodu kada se pomene Srbija“.

Istakla je da pritisci na Srbiju postoje i po pitanju uvođenja sankcija Rusiji, da bi mogli da kažu da je „čitava Evropa uvela sankcije“, a da je Srbija jedina koja „stoji na tom putu“ i dodala da Srbija ne menja svoj princip o neuvođenju sankcija.

Govoreći o formiranju vlade, Brnabić kaže da će zbog svih dešavanja u septembru, nova vlada morati da sačeka oktobar.

Na pitanje da li su definisana personalna rešenja budućih ministara, Brnabić je rekla da ne sva i ne kompletno, ali da se konture vlade polako naziru.

„Biće promena, biće promena i Zakona o ministarstvima i ja očekujem da rasprava u parlamentu bude nešto duža nego što je to uobičajeno“, kazala je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari