Brnabić: Taker Karlson dolazi u Srbiju sredinom godine 1FoNet

Kontroverzni američki novinar Taker Karlson planira dolazak u Srbiju sredinom godine, rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić koja se sa njim srela na Samitu svetskih vlada u Dubaiju.

Premijerka Srbije Ana Brnabić koja učestvuje na Samitu svetskih vlada 2024. u Dubaiju razgovarala je danas i s nezavisnim američkim novinarom Takerom Karlsonom.

„On zna dosta toga o Srbiji, rekao je da planira dolazak u Srbiju sredinom ove godine, da izuzetno poštuje i ceni predsednika Aleksandra Vučića. Ja sam mu rekla da se radujem da se vidimo i čestitala mu zbog hrabrosti da uradi stvarno fenomenalan intervju s predsednikom Ruske Federacije“, rekla je Brnabić novinarima u Dubaiju.

Po njenim rečima, Karlson je pokazao „veliku hrabrost“ jer „ljudi mogu da čuju ono što u principu ne mogu da čuju“ u „današanjem svetu gde je sveprisutna cenzura“.

Samit u Dubaiju pod nazivom „Oblikovanje budućih vlada“ okupio je više od 85 međunarodnih i regionalnih organizacija, 120 delegacija vlada. Glavne teme su ubrzavanje i transformacija vlada, veštačka inteligencija i njene sledeće granice, ponovno zamišljanje razvoja i buduće ekonomije, buduća društva i obrazovanje, održivost i nove globalne promene i urbanizacija i globalni zdravstveni problemi.

Podsetimo, američki novinar Taker Karlson široj javnosti postao je poznat nakon intervjua sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari