I Bugari su Srbi: Kako potpredsednik REM, na čije se “relevatno” mišljenje o medijima pozivala Olivera Zekić u Skupštini, gleda na istoriju 1Foto: Youtube

Ja sam stava da bi trebalo da razmišljamo o novim balkanskim savezima, čiji bi pokrovitelj bila Rusija… Tema našeg izlaska na more je od prvorazrednog značaja, izlazak do Skadra… Bugari su Srbi… – samo su neke od izjava potpredsednika REM, Milorada Vukašinovića, na čije se “stručno” mišljenje danas u Skupštini Srbije pozivala predsednica ovog tela, Olivera Zekić.

On je gostujući nedavno u emisiji Dejana Lučića, u javnosti odavno prepoznatog kao takozvanog teoretičara zavere, rekao da se njemu i autoru te emisije “pojedini naši istoričari podsmevaju…”.

– Te, teoretičari zavere… te, mitomani, te ovo, te ono… Međutim, ja, evo, postavljam jedno retoričko pitanje, ako je za našeg života od Srba postalo pet nacija… Ja ću ih prebrojati. Znači, Hrvati su se definitivno konstituisali na srpskom genocidu, muslimani, Bošnjaci, Crnogorci i Makedonci, prete nam stalno, kao i neke vojvođanske nacije… Dakle, ako smo mi za nekih pedesetak, šezdesetak, sedamdesetak godina dočekali da od nas Srba nastane pet naroda, kako li je to tek bilo u dalekoj prošlosti. Dakle, ko zna koliko je naroda nastalo od Srba i to nije nikakav mit, to svi ljudi znaju – rekao je ovaj član Saveta REM koji ima vrlo bitnu funkciju u odnosu na javni interes građana Srbije.

Očigledno je, dodao je on u istoj emisiji, da je postojao neki prastari narod koji se zvao Srbi, od kojih su nastali Sloveni i, između ostalih i Bugari…

Zoran Gavrilović, istraživač BIRODI-ja, kaže za Danas da stavovi koje je izneo potpredsednik Saveta REM, u ulozi geopolitičara su na tragu politike zagovaranja promena granice Srbije na način da Srbija treba da bude do Skadra i Srbija i na Jadranu pod pokriviteljstvom Rusije.

– Problematičan je i stav da su Bugari Srbi. Imajući iskustvo Severne Makedonije sa Bugarskom, ovo je „prst u oko“ koje može da bude povod za bugarsku rampu Srbiji ako se ikada Srbija opredeli za EU integracije. Sve su to reči i stavovi osobe koja je javni funkcioner REM – napominje sagovornik Danasa.

zoran gavrilović foto medija centar
Foto: Medija centar

Prema njegovim rečima, “što se tiče teorije zavere u to se može uvrstiti teza da su Srbiji ovde bili odavno, a ne da su se doselili u sedmom veku za šta je rekao da je budalaština”.

Podsetimo, na fasadi zgrade u Novom Sadu u kojoj živi Milorad Vukašinović, nedavno je, a posle četiri meseca, ponovo NN osoba ostavila poruku u kojoj se REM izjednačuje sa nacističkim simbolom – kukastim krstom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari