Bulatović: Odluka o nastupu Bloka 381 u narednih par dana 1Foto: Fonet / Aleksandar Levajković

Unutar Građanskog bloka 381 u toku su konsultacije o potencijalnom nastupu na predstojećim izborima u Lučanima, Kuli, Kladovu i Doljevcu i u stalnom smo kontaktu sa odborima i poverenicima organizacija koje čine GB381 iz pomenutih opština.

To kaže za Danas predsednik ZEP Zeleni i potpredsednik Građanskog bloka 381 Dejan Bulatović.

On je naveo da će posle konsultacija sa lokalnim odborima, u narednih nekoliko dana zakazati sednicu Predsedništva GB381, na kojoj će doneti konačnu odluku o nastupu na izborima u četiri opštine.

Bulatović je svestan činjenice da su izbori već raspisani i da odluku treba doneti u najskorije vreme, te najavljuje da će u međuvremenu GB381 nastaviti sa svojim redovnim aktivnostima, pod kojima podrazumeva proteste u Pionirskom parku „petkom u pet“, kao i prikupljanje potpisa za smenu predsednika Aleksandra Vučića širom Srbije.

– Botovi SNS-a svakodnevno prilaze i provociraju naše aktiviste na štandovima širom zemlje, ali nas to neće uplašiti, jer to samo znači da radimo dobar posao. Jednostavno se ne obaziremo na provokacije – kaže Bulatović.

On najavljuje da će, nakon akcije prikupljanja potpisa za smenu Vučića, GB381 započeti organizaciju tribina širom Srbije, na kojima će sa građanima razgovarati o njihovim problemima i potrebi za smenom ove vlasti.

Sem toga, Bulatović za Danas obelodanjuje da će stranka na čijem je čelu uskoro u glavnog gradu organizovati protest zbog seče platana u Studentskom parku kao i planova da se na tom mestu napravi javna garaža. On navodi da će se ZEP Zeleni okupiti i na platou ispred Filozofskog fakulteta, pored oskrnavljenog murala koji je posvećen ubijenom premijeru Zoranu Đinđiću.

Bulatović poručuje da će, između ostalog, sa tog mesta još jednom opomenuti vlasti da ni slučajno ne pomišljaju o podizanju spomenika Slobodanu Miloševiću, nekadašnjem predsedniku Srbije i SRJ.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari