Čedomir Čupić: U Srbiji postoji lična vlast jednog čoveka koji se meša u sve 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/DS)

Čedomir Čupić rekao je u emisiji „Među nama“ da je smena koordinatorke tima Društva psihologa Srbije pokazatelj da vlast želi sve da kontroliše i da je zato u sukobu sa strukom.

Psihološkinja Tamara Džamonja Ignjatović smenjena je sa mesta koordinatorke tima Društva psihologa Srbije koji je bio angažovan na rešavanju problema nakon masakra u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“. Nju je zamenila Dunja Simić, saradnica bivšeg ministra policije Nebojše Stefanovića i kadar vladajuće stranke. Profesor Fakulteta političkih nauka Čedomir Čupić kaže da je ona profesionalac koja je to obavljala na najbolji mogući način.

„Kada je u pitanju naša vlast, i kada profesionalizam traži da se preduzme neka mera odmah se sve dovodi u pitanje. Sve ljude koje oni izaberu, smatraju da treba da rade onako kako oni zamišljaju. Međutim, profesija i logika poziva to ne dozvoljavaju i to je razlog zašto smenjuju Ignjatović Ona dolazi sa Filozofskog fakultata koji je na neki način uvek imao jedan kritički odnos i visokoprofesionalni i ti ljudi neće sebe da dovode u pitanje“, objašnjava Čedomir Čupić, prenosi Nova.rs.

Tu je u stvari sudar između onog šta vlast, odnosno Vučić zamišlja i šta u stvari struka kaže, dodaje on.

„To je razlika između struke i njegovog viđenja, kako on gleda život u Srbiji, jer je on preuzeo na sebe tu Srbiju, život i smrt, sve kontroliše, što nije dobro ni za njega ni za Srbiju“, objašnjava Čedomir Čupić.

Po njegovim rečijma, majske tragedije su bile povod za proteste protiv svih loših stvari koje guraju Srbiju, državu i narod u vrlo lošem pravcu.

„Takve tragedije se ne smeju više nikada dešavati. One otvaraju i problem funkcionisanja svih sistema, koji su dovedeni u pitanje, jer imate ličnu vlast jednog čoveka koji se meša u ono u šta ne bi smeo, što ne pripada ustavnim ovlašćenjima njega kao predsednika“, objašnjva Čedomir Čupić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari