Centralnoj izbornoj komisiji u Prištini stigli zahtevi za smenu gradonačelnika sa severa 1foto EPA-EFE/ĐORĐE SAVIĆ

Centralnoj izbornoj komisiji u Prištini stigla su četiri imejla, u kojima je u tri priložen obrazac za pokretanje zahteva za smenu predsednika opština u četiri opštine na severu Kosova i Metohije, javlja RTS.

Portparol Centralne izborne komisije Valjmir Elezi, potvrđujući vest, rekao je da će dopisi koje su dobili biti obrađeni.

„Mogu da potvrdim da smo danas dobili četiri imejla, u kojima je u tri priložen popunjen obrazac za pokretanje zahteva za razrešenje gradonačelnika. U ovoj fazi mogu da vam kažem da će pisma biti obrađena i mi ćemo vas o tome obavestiti“, rekao je Elezi medijima u Prištini.

U četiri opštine na severu Kosova i Metohije – Severnoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku – predstavnici građana pokušali su da predaju zahtev za razrešenje albanskih gradonačelnika, onako kako je i predviđeno administrativnim uputstvom.

Predsednik Skupštine opštine u Severnoj Mitrovici Nedžat Ugljanin izjavio je da procedura nalaže da su tri dana pre podnošenja bilo kakve inicijative podnosioci u obavezi da obaveste predsedavajućeg skupštine.

„Oni to nisu uradili i meni nikakav zahtev nije došao, niti za pokretanje, niti bilo kakva peticija na ime predsedavajućeg skupštine“, rekao je Ugljanin medijima u severnom delu Kosovske Mitrovice, nakon neuspelog pokušaja grupe građana u četiri opštine na severu da predaju zahtev za razrešenje albanskih predsednika opština.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari