Čepurin: Krim za Rusiju kao Kosovo za Srbiju 1Foto: Medija centar

Krim za Rusiju ima ogroman istorijski, geografski i ljudski značaj, kao i Kosovo za Srbiju, i ogromna većina Srba razume kako stoje stvari i nema ništa protiv saradnje sa Krimom, izjavio je danas ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Čepurin.

On je na predstavljanju investicionog, turističkog i kulturnog potencijala Republike Krim u Ruskom domu u Beogradu ocenio da postoji mogućnost da se uspostave bratske veze Srbije sa tim „ruskim regionom, koji ima veliku budućnost“.

Ta saradnja, kako je precizirao, može da se odvija prvenstveno u oblastima poljoprivrede i turizma, a potom i u građevinarstvu, jer je Krimu, koji je do 2014. bio u sastavu Ukrajine a potom proglasio pripajenje Rusiji, potrebna ogromna izgradnja kako bi bio na nivou 21. veka.

Krim ima dva miliona stanovnika, a broj turista se značajno povećava, sad je pet-šest miliona godišnje, i za njih je potrebna hrana, koju može isporučiti Srbija, konstatovao je Čepurin. On je istakao da Srbija i Krim imaju dobre perspektive za saradnju i da zato veliki značaj ima dolazak delegacije tog regiona u Beograd, predvođene zamenikom predsednika Saveta ministara Republike Krim Georgijem Muradovom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari