Članovi vlade čestitali Vučiću na drugom predsedničkom mandatu 1Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Predsednica vlade Srbije Ana Brnabić čestitala je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na drugom predsedničkom mandatu.

„U ovim izazovnim vremenima, građani Srbije napravili su mudar izbor i doneli odluku u najboljem interesu naše Srbije i svih naših građana“, napisala je Brnabić na društvenoj mreži Tviter.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je da su Srbi sa Kosova i Metohije potvrdili da imaju poverenje u Vučića, šefa naše države i „njegovu odlučnost da se realnom politikom izbori za pravo srpskog naroda u južnoj pokrajini“.

Šef srpske diplomatije Nikola Selaković čestitao je danas u svoje i u ime Ministarstva spoljnih poslova Srbije Aleksandru Vučiću novi predsednički mandat uz uverenje da će i pored izazova u Srbiji „biti i godine uspeha i snaženja države“.

„Srbija ima sreću da su građani umeli da prepoznaju koliko je važno da se, u trenucima kada čitav svet klizi u nestabilnost i krizu čije razmere i dalje nije moguće u potpunosti sagledati, na čelu zemlje nalazi snažan i nepokolebljiv državnik, spreman i voljan da se do poslednjih atoma snage bori za naše pravo na suverenost u odlučivanju, slobodu i nezavisnost“, naveo je Selaković.

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da su aprilski izbori potvrdili da Vučić „uživa podršku među građanima“ i da će Srbija nastaviti da ide putem napretka.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić položio je danas zakletvu na posebnoj sednici skupštine Srbije, i time započeo još jedan petogodišnji mandat.

Vučić je, kao i za prvi mandat pre pet godina, zakletvu položio na Ustavu Srbije i na Miroslavljevom jevanđelju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari