Ćuta: Dačić da zaboravi da će nakon promene vlasti moći da bude u vladi 1foto: Anđela Petrović/Danas

„Stavljanje ruke na panj“ je nešto što je Ivica Dačić već radio, a ako mu se mota po glavi ideja da će nakon promene vlasti moći da bude u vladi, poručujem mu da na to može slobodno da zaboravi, kaže za N1 lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta.

Komentarišući izjavu predsednika Socijalističke partije Srbije Ivice Dačiča da „može da stavi ruku na panj“ da neće ući u savez sa opozicijom, Jovanović ističe da Dačić, koji je dodao i da mu „ne pada na pamet da pravi koaliciju sa neprijateljima Srbije, bilo da su lažni evropejci ili lažne patriote“, nema nikakvog razloga da javno obećava da neće da sarađuje s opozicijom, bilo da je ona na levoj ili na desnoj strani političkog spektra.

„Bolje bi mu bilo da razmišlja o tome šta će da se dogodi s njegovim bliskim saradnikom Igorom Braunovićem, koji je v. d. direktor Srbija šuma, gde se dešava epska pljačka i kasapljenje naših šuma, iza čega stoji čist kriminal. Svi Dačićevi ljudi koji vladaju više od trideset godina, koji su od ove zemlje napravili apsolutnu tragediju i koji su menjali politiku kako god su stigli, nisu ništa drugo nego obični politički travestiti koji merkaju gde da se udenu u vlast“, smatra Jovanović.

Kako kaže, socijalisti su na kraju završili na tome da dižu spomenik Draži Mihailoviću, zbog čega se „Slobodan Milošević i Mirjana Marković prevrću u grobu“.

„Što se tiče Ekološkog ustanka, ne da neće biti nikakve saradnje sa socijalistima i naprednjacima, već će po zakonu morati da odgovaraju za sve što su radili u ovoj zemlji“, poručuje Jovanović.

Podsetimo, odnosi sa strankama vlasti bili su i predmet sporazuma pod nazivom „Dogovor za pobedu“, koji su 21. septembra potpisali tehnički organizatori protesta „Srbija protiv nasilja“.

U sporazumu je eksplicitno navedeno da se „isključuje bilo kakva mogućnost koalicija, davanja prećutne ili manjinske podrške i saradnja sa vladajućim stankama (SNS i SPS) i saradnja sa onim organizacijama koje otvoreno podržavaju vladajuću politiku ili učestvuju u pljačkanju države, uništavanju javnih resursa i obmanjivanju javnosti“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari