Opozicija okupljena oko protesta "Srbija protiv nasilja" postigla dogovor o zajedničkom nastupu na izborima 1Foto: Milos Tesic/ATAImages.

Dogovor o zajedničkom nastupu opozicije okupljene oko protesta „Srbija protiv nasilja“ na narednim izborima postignut je večeras, saznaje N1.

Dogovor će simbolično biti objavljen na konferenciji za medije, na stepenicama Narodne skupštine, sutra u 13 časova.

Prethodno je dogovoreno da će kandidat proevropskog opozicionog bloka za gradonačelnika Beograda, na predlog Stranke slobode i pravde, biti redovni profesor Fakulteta organizacionih nauka Vladimir Obradović, dok će nosilac izborne liste biti Dobrica Veselinović.

Istovremeno je odlučeno da najviše odborničkih kandidata na zajedničkoj listi za izbore u Beogradu pripadne Zeleno-levom frontu.

„Dogovori za Vojvodinu“

Poslanica Zeleno-levog fronta Biljana Đorđević izjavila je večeras da je deo opozicije postigao dogovor o zajedničkom učestvovanju na izborima za republički parlament i na izborima u Beogradu, dok se o zajedničkom učešću na izborima u Vojvodini još razgovara.

Kampanja je počela, a da je vrlo prljava, videli smo i u parlamentu. Pored pritiska koji se dešava u javnom prostoru sa plakatima i flajerima, videli smo i u Skupštini na koji način je vladajuća većina napadala sve nas i govorila za svakog od nas da smo Đilasovi poslanici, rekla je Đorđević gostujući na televiziji Insajder.

Ona je ocenila da će izborni uslovi biti gori nego na prethodnim izborima, ali je istakla i zajedništvo opozicije po ovom pitanju.

Da učestvujete na izborima morate da imate mogućnosti da ih kontrolišete i mi ćemo to svakako probati. Nadam se čak i u ovakvim uslovima da će Dogovor za pobedu, koji se fokusira dobrim delom i na zajedničkoj kontroli izbora, biti poštovan, zato što će svi sada shvatati da je to važno, kazala je Đorđević.

Prema njenim rečima, birački spiskovi nisu najbitnija tema, već je najvažnija situacija sa medijima, sa manjkom medijskog pluralizma i sa zloupotrebom javnih resursa i funkcionerskom kampanjom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari