Da li KFOR štiti Srbe? 1

Uprkos tome što veliki broj političara hvali Kfor zbog zaštite Srba u južnoj srpskoj pokrajini, Narodni pokreta Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ saopštio je podatke koji govore suprotno.

U saopštenju se podseća da je za vreme prisustva Kfora više od 220.000 Srba napustilo svoje domove, ubijeno je skoro 1.000 Srba, a mnogi su nestali.

Setimo se samo reči prvog komandanta Kfora, engleskog generala Džeksona, koji je 1999 godine izjavio da ne bi voleo da bude Srbin na KiM, što se kasnije i obistinilo progonom i nasiljem nad Srbima u južnoj srpskoj pokrajini, navodi „Otadžbina“.

Taj pokret podseća i na 2004. godinu, kada je Kfor praktično dozvolio da se zapale brojne srpske crkve i mansastiri i da se etnički očiste sela pored puta Priština-Peć, Priština-Skoplje, Priština-Kosovska Mitrovica.

Tokom svih ovih godina od osnovni zadatak Kfora bio je, pre svega, da zaokruži državnost separatističke tvorevine zvane „Republika Kosovo“, zbog čega je i dolazilo do brojnih sukoba Kfora sa Srbima na severu južne srpske pokrajine koji se nisu mirli sa secesijom Kosova i Metohije, navodi se u saopštenju.

Zbog toga Narodni pokret „Otadžbina“ poziva predsednika Srbije da zatraži od svojih zapadnih prijatelja da se ispuni Kumanovski sporazum i da se do 1.000 srpskih policajaca i vojnika vrati na Kosovo i Metohiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari