Da sam ja na mestu poslanika Evropskog parlamenta, bilo bi me sramota: Vučić o pretnji sankcijama EU njegovom režimu 1Foto: Printscreen / TV Pink

Da je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, na mestu evropskih poslanika koji su izglasali rezoluciju u kojoj prete njegovom režimu sankcijama, ukoliko se utvrdi odgovornost Srbije zbog terorističkog napada u mestu Banjska, na severu Kosova, kako je rekao – bilo bi ga sramota.

Oni tako gledaju na stvari, rekao je Vučić na otvaranju zgrade železničke stanice Prokop, večeras u Beogradu, upitan o rezoluciji Evropskog parlameta, koja je juče usvojena.

Na pitanje koje je postavljeno Vučiću o tome da Rezolucija EP od njega traži da prizna nezavisnost Kosova na osnovu međunarodnog prava, Vučić je rekao da što se tiče prava, „ja da sam na mestu tih koji su takav zaključak doneli, bilo bi me sramota“.

Preživeće Srbije, uprkos njima, naznačio je.

Predsednik Srbije je nakon obilaska zgrade železničke stanice Prokop, te govora o, isticao je, značajnosti tog projekta koji je njegova vlast izvela, rekao da ima vremena za samo tri pitanja novinara, iako je juče EP usvojio, prema mnogim ocenama, najoštriju rezoluciju o Srbiji, ikada.

Njegova savetnica za medije, međutim, osvrtala se, i zaključila da nema nikoga da postavi pitanja.

Potom su se javile dve novinarke, iz prorežimskih medija, Informera i Novosti, koje su iznova pitale o značajnosti infrastrukturnih projekata njegove vlasti, da bi se na kraju, takođe, iz prorežimskog glasila – Alo – javila novinarka sa snishodljivim pitanjem o sankcijama.

On je, kako smo naveli, odgovorio u samo dve rečenice, pitajući: „Gde su stručnjaci, ja sam zbog njih odvojio vreme za ova tri pitanja…“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari