"Da vratimo stari sjaj i da se pokrene proizvodnja u fabrikama": Nenad Radić iz Donjeg Milanovca na listi SPS 1Foto: J. B. K.

Opštinska izborna komisija Majdanpek potvrdila je drugu predatu listu kandidata za odbornike za lokalni parlament. Na glasačkom listiću pod brojem dva biće izborna lista majdanpečkih socijalista “Ivica Dačić – premijer Srbije”.

Socijalisti majdanpečke opštine na lokalne izbore izlaze sami, sa listom kandidata na kojoj su, kako kaže predsednik OO SPS Majdanpek Slaviša Božinović, stručni i ugledni ljudi, ne samo iz Majdanpeka i Donjeg Milanovca, već i svih drugih naseljenih mesta u opštini.

Majdanpečki SPS je za odbornike kandidovao ekonomiste, inženjere, lekare, biologe, prosvetne radnike, ali i radnike, penzionere, domaćice.

"Da vratimo stari sjaj i da se pokrene proizvodnja u fabrikama": Nenad Radić iz Donjeg Milanovca na listi SPS 2
Foto: privatna arhiva

-Moja kandidatura za odbornika je želja da ovom kraju vratimo stari sjaj i da se pokrene proizvodnja u fabrikama – rekao je za Danas, kandidat za odbornika sa liste SPS, mašinski inženjer Nenad Radić iz Donjeg Milanovca.

Kao nekadašnji radnik Industrije za preradu Majdanpek, smatra da je uz mala ulaganja moguće pokrenuti proizvodnju u Zlatari Majdanpek i Megaplastu Donji Milanovac, koji su prošle godine posle višegodišnjeg stečaja Industrije za preradu dobile novog vlasnika.

-U razgovorima sa vlasnikom Zlatare i Megaplasta rečeno nam je da postoji mogućnost pokretanja proizvodnje. Očekujemo njegov dolazak i obilazak pogona, kao i konrektne poteze vezane za pokretanje proizvodnje i zapošljavanje radnika – kaže Radić.

Nenad Radić se nada da će predstojeći lokalni izbori biti fer i korektni i da će buduća vlast više uraditi na otvaranju novih radnih mesta.

-To treba da doprinese zaposlenju mlađe populacije koja neće morati da ide “trbuhom za kruhom” već će ostati u svojim naseljima, osnovati porodice, dobiti decu – ističe Nenad Radić.

Na izbornoj listi “Ivica Dačić – premijer Srbije” za lokalne izbore u Majdanpeku je 13 žena, što je više od 40 odsto, a prvi na listi je predsednik majdanpečkih socijalista Slaviša Božinović.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari