Dačić: Bilateralni odnosi sa Turskom na veoma visokom nivou 1foto FoNet Milica Vučković

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je danas da su bilateralni odnosi sa Turskom „na veoma visokom nivou“ i istakao je da će, kao i do sada, i kao šef diplomatije nastojati da izgradi što bolje odnose Beograda i Ankare „i dalje unapredi saradnju dve prijateljske zemlje“, saopštilo je Ministarstvo.

Dačić je u razgovoru sa predsednikom Velike Narodne skupštine Turske Mustafom Šentopom, tokom njegove posete Srbiji, izrazio „jasno opredeljenje za dalje jačanje kulturne saradnje, kao i kulturnih veza“ između dve države i naoda.

On je istakao da Republika Srbija „izuzetno ceni podršku predsednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdogana inicijativi ‘Otvoreni Balkan’, kao i učešće turskog šefa diplomatije Mevluta Čavušoglua“ na Samitu lidera u okviru te regionalne inicijatv održanom 2. septembra 2022. godine u Beogradu.

Predsednik Velike narodne skupštine Turske Mustafa Šentop istakao je da je tokom posete Srbiji „imao veoma dobre razgovore sa srpskim rukovodstvom, u kojima je potvrđeno da su odnosi između Srbije i Turske na izuzetnom nivou“.

Šentop se zahvalio Dačiću na zalaganju i doprinosu koji je na svim prethodnim funkcijama dao unapređenju odnosa između dve zemlje, ponovivši zadovoljstvo što se zajednički projekti, a na prvom mestu infrastrukturne

infesticije, uspešno realizuju, navedeno je u saopštenju

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari