Dačić sa novim ambasadorom Slovačke: Bilateralni odnosi veoma dobri i prijateljski 1foto (BETAPHOTO/MILAN ILIĆ)

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić i novi ambasador Slovačke u Beogradu Mihal Pavuk ocenili su danas u srdačnom i otvorenom razgovoru da su bilateralni odnosi tradicionalno veoma dobri i prijateljski, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Oni su izrazili zadovoljstvo što dve zemlje neguju „izuzetne političke odnose“, uz ocenu da je neophodno raditi na daljem intenziviranju bilateralnog političkog dijaloga, na svim nivoima, za šta na obe strane postoji spremnost, navodi se.

Dačić je rekao da Srbija „posebno visoko ceni principijelnu podršku“ Slovačke teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i zahvalio na kontinuiranoj podršci te zemlje evrointegracijama Srbije „i na razumevanju koje pokazuje prema pozicijama Srbije kada je u pitanju nastavak tog procesa“, piše u saopštenju.

Pavuk je kazao, kako se navodi, da će se lično angažovati na daljem očuvanju odličnih političkih odnosa dve zemlje i na jačanju političkog dijaloga i povećanju broja uzajamnih poseta, na različitim nivoima.

On je rekao da će Slovačka nastaviti da pruža čvrstu podršku evropskim integracijama Srbije i izrazio nadu da će predstavnici slovačke nacionalne manjine ostati integralni deo odnosa dve zemlje, navodi se.

Dačić i Pavuk su konstatovali da postoje brojne mogućnosti za dalje jačanje svih vidova saradnje u oblastima koje su od značaja za obe strane, posebno u sferi ekonomije i na multilateralnom planu, dodaje se.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari