Dačić će opet čitati engleski na ćirilici: Vesna Pešić o odluci Vučića da ponovo postavi lidera SPS za šefa diplomatije 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

– Ivica Dačić, budući ministar spoljnih poslova je već bio na tom mestu. Pogrešno mesto za njega, jer ne zna nijedan strani jezik. Opet ce čitati engleski napisan na ćirilici – komentariše za Danas sociološkinja Vesna Pešić.

Upitana da li će Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, prebaciti na lidera socijalista, koji važi za proruskog političara, da stavi potpis na normalizaciju odnosa Srbije i Kosova kao i na uvođenje sankcija Rusiji, sagovornica Danasa kaže da to da li je on proruski ili prozapadni političar nema nikakve veze jer je, dodaje, priča vladajuće stranke da će vlada biti prosrpska.

– To znaci ljuljaska između Putina i zapada – smatra Pešić.

Svi su proruski, dodaje ona.

– Ministri vode navodno prosrpsku politiku, a to znači dosadašnju politiku ljuljaske između jednih i drugih. Zapad iz interesa, a to je novac i ekonomija, a srce im je kod Putina i njegovog gasa i nafte. Politiku vodi Vučić i ministri su nevažni. Politika ostaje ista, nema sankcija Rusiji i Kosovo što god duže da se oteže. Ustupci koliko se mora. Kažu srpska politika, a to je daj što mozžmo da izvučemo para i investicija sa zapada, a ostajemo ideoliški putinovci i branimo srpske nacionalne interese, što znaci davaj pare sa Zapada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari