Dačić: Ekološki protesti imaju podršku iz inostranstva 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da građanski ekološki protesti imaju „logističku i finasijsku podršku iz inostranstva“ i da su najave blokade saobraćajnica „protivustavne i protivzakonite“.

Dačić je za Televiziju B92 rekao i da među onima koji protestvuju ima ljudi koji nisu ekolozi već su, kako je rekao, „političari koji koriste“ one koji su iskreno zabrinuti zbog ekologije.

„Ubeđen sam da 99 odsto organizatora tog protesta ne zna ništa o ekologiji“, rekao je Dačić i dodao da policija ima instrukcije državnog vrha da, kako je rekao , „ne reaguje na provokacije“.

Ukazao je da organizatori sutrašnjeg protesta najavljuju, ne blokadu „nekog seoskog puta“, već vitalnih saobraćajnica i u Beogradu.

„Mislim da je to veoma opasno i ovde je jasno da protesti imaju logistički finasijsku podršku iz inostransva“, rekao je Dačić i dodao da veliki broj učesnika protestvuje protiv Aleksandra Vučića, a ne zbog ekologije.

Dačić je rekao i da je ekologija veoma značajna tema i da niko od toga ne beži i dodao da o tome „treba razgovarati na mestima koja su za to predvidjena“.