Dačić: Glupost da je datum beogradskih izbora pomeren jer SNS i SPS nemaju dogovor 1foto (BETAPHOTO/MILAN ILIĆ)

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić odbacio je danas navode da je datum novih beogradskih izbora sa najavljenog 28. aprila pomeren za 2. jun jer Srpska napredna stranka (SNS) i njegova partija navodno nisu postigli dogovor o nastupu na izborima.

„Koje su to gluposti, da se zbog toga odlažu izbori? Kao, nemamo dogovor, pa mi trgujemo nešto. Pa mi smo još prvog dana rekli da ćemo da idemo zajedno na izbore u Beogradu“, rekao je Dačić za televiziju Pink.

Dodao je da ostali lokalni izbori još uvek nisu raspisani, ali da je ideja da SPS i SNS probaju da imaju zajednički nastup u svim opštinama gde god da se održavaju.

Upitan o pregovorima sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem oko funkcija koje će SPS dobiti u novoj vladi, kazao je da još uvek o tome nisu razgovarali.

Dačić, koji je i ministar spoljnih poslova, kazao je da na tim sastancima razgovaraju upravo o spoljnopolitičkim temama, među kojima su predlog da Ohridski sporazum uđe u Poglavlje 35 pristupnih pregovora Srbije Evropskoj uniji, kao i o sednici Saveta bezbednosti UN, 25. marta, povodom 25. godišnjice NATO bombarodovanja.

„A ovo ostalo, kada dođe vreme. Mi nikada i nismo imali neke velike rasprave oko svega toga. Mi smo se u načelu dogovorili da ćemo nastaviti našu saradnju i posle ovih izbora. Personalno – to još uvek nije bila tema“, kazao je Dačić.

On se osvrnuo i na rezoluciju Evropskog parlamenta koja je predložila formiranje nezavisne međunarodne komisije koja bi ispitala navodne nepravilnosti na decembarskim izborima, navodeći da EU „nema nikakvu nameru“ da pošalje međunarodnu komisiju koja bi se bavila izborima u Srbiji.

„To je nerealno. Ako neko to zaista priča svojim biračima da će da bude – to laže. Od toga nema ništa“, rekao je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari