Dačić i Miščević sa ambasadorom Ukrajine o saradnji 1Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i ministarska za evropske integracije Srbije Tanja Miščević sastali su se danas sa ambasadorom Ukrajine u Beogradu Volodimirom Tolkačem.

Kako se navodi u saopštenju iz Vlade, ministar Dačić je izrazio razumevanje za situaciju u kojoj se Ukrajina nalazi i zahvalio na principijelnoj poziciji Ukrajine po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Posebno je naglasio da se Srbija zalaže za poštovanje principa međunarodnog prava, na kojima temelji svoju spoljnu politiku.

Ministarka za evropske integracije Tanja Miščević je prenela spremnost Srbije da, u skladu s mogućnostima, pomogne Ukrajini na humanitarnom planu, kako bilateralno, tako i kroz mehanizme EU.

Ambasador Tolkač je izrazio zahvalnost na humanitarnoj pomoći koju je Srbija do sada pružila njegovoj zemlji i potvrdio je principijelnu podršku ukrajinske strane poštovanju principa teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije.

U razgovoru je izražena u spremnost da se sagledaju mogućnosti za unapređenje saradnje i na više drugih polja, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari