U okviru trećeg samita Italija-Srbija, koji je juče održan u Ankoni, potpisana su četiri dokumenta – Sporazum o regulisanju međudržavnog drumskog saobraćaja, Deklaracija o aktiviranju odbora za saradnju u oblasti evropskih integracija, Memorandum o donaciji Ministarstva pravde Italije za softver za bazu podataka, u okviru borbe protov organizovanog kriminala, kao i Protokol o razmeni informacija o trgovini narkotika.


Premijeri Enriko Leta i Ivica Dačić izrazili su očekivanje da će Srbija biti prva sledeća članica EU. „Italija će nastaviti da snažno podržava Srbiju na putu ka EU. To je, kada je reč o spoljnoj politici, italijanski nacionalni prioritet. Želimo da Srbija bude 29. evropska zvezdica“, istakao je Leta na zajedničkoj konferenciji za novinare. Dačić je rekao da je Italija za Srbiju najveći prijatelj na Zapadu. „Hvala što ste nas podržali, ali očekujemo još te podrške. Želimo da Srbija bude sledeća članica EU“, izjavio je Dačić.

Na početku samita Ivica Dačić i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić imali su sastanak sa Enrikom Letom i vicepremijerom Anđelinom Alfanom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari