Dačić: Ne bi bilo istorijski pravedno da Srbi jedini budu genocidan narod

Ostavite komentar


  1. Riječi Srbi i genocidan narod, u istoj rečenici sam čuo jedino od našh političara. Od nikoga drugog

    1. Možda i od Engleza Toni Blera i od Bečlije Kurca!

    2. Nema genocidnog naroda ,ima pojedinaca koji su u ime naroda pocinili genocid.Dacic je jedan od onih koji aplaudiraju zlocincima koji su genocid pocinili.

  2. „Ministar je konstatovao da kada neki narod vrši genocid, njegovih pripadnika na tim teritorijama ima više, a ne manje kao što Srba ima manje u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i na Kosovu“ ..ispada da je srbija vrsila genocid nad svojim gradjanima jer je (do 10 juna ) dotad kosovo bilo pod srpskom upravom ! Milion svojih gradjana oterala…na hiljade ubila…silovala itd. Nemojte menjati stav o Venecueli, nikako, ni po cenu kosova ! Aktuelno kosovo ima tri ministra spoljnih poslova , predlazem menjati dvoglavi orao svakako…!

  3. Nema genocidnih naroda, ne manipulisi, ali ima pojedinaca koji su osudjeni za ratne zlocine. Np.r vas dicni general Lazarevic koji je bio perjanica parade u Nisu, ili pupljavi vojvoda Seselj, koga takodje pazite i mazite ti i tvoj gazda AV.

  4. Haaahhaaahaaah….! Ivica držao predavanje na diplomatskoj skademiji u Beču! Da li se malo zapevalo u pauzama predavanja!? Ako je iko normalan to mogao da sluša, pretpostavljam da je osetio potrebu da se samozapali!

  5. Dok se prostor ex-Yu ne raspadne u 8 (osam) samostalnih republika (po zadnjem ustavu bivse Yu) nece biti mira na tom prostoru. Ostaje jos Vojvodina da taj problem resi. Sa Kosovom je prica odavno zavrsena, samo se svi prave da im to nije jasno. Cak i demagog, Daca-koferce.
    .

  6. Hmmm, …..
    Ali, ako su Brisel, Hag, Britanci i Amerikanci ocigledno odlucili da smo ‘genocidni’, … po tvom drugaru Aci – onda to i jesmo!!!?

  7. Znaci u redu bi bilo po Ivici da smo u drustvu sa Ruandjanima recimo ali da se ne dira u to da smo „genocidni“???
    Sta je sve ministar cudo je da smo zivi.

  8. Malo je naivno reci „nije pravedno da Srbi budu jedini genocidni narod…“ – zato sto Srbi ne samo da NIKADA NISU BILI, nego NISU genocidni narod… prostim definicijama sta je zapravo genocid moze se zakljuciti da Srbi u svojoj istoriji od kako postojimo kao narod nisu pocinili nikakav genocid nikada nigde…
    Tlaceni smo stotinama godina, ubijani u milionima, osakaceni na svakom koraku svakog veka od kako postojimo i od kako smo pokrsteni u 8om veku – NIKADA ali NIKADA nismo pocinili kao narod nikakav genocid.

    To sto se lepe etikete Srebrenice kako je tamo bio genocid, nije – i ma koliko neko to ponavljao, to nije genocid.
    Sta je genocid je srpska krajina u Hrvatskoj – jedna etnicka grupa je UNISTENA I RASELJENA u roku od nekoliko nedelja… zatim, JASENOVAC… Drugi svetski rat, Prvi svetski rat… Turska okupacija 600 godina… to su genocidi pocinjeni protiv Srpskog naroda… i dodje neuki Dacic i kaze „nije fer da smo jedini“ … nema sta fer nefer, mi NISMO niti smo bili niti cemo ikad biti „genocidni“ narod.
    Zato, Nemci, Austrijanci, Italijani, Hrvati, Madjari i Turci neka se zapitaju ko je pocinio genocide u prethodnih nekoliko stotina godina.

    1. Izgledas da si slep i gluh,pa kako mozes da kazes da Srebrenica nije genocid i da vam neko lepi,ako je genocid u Hrvatsku po tebi sto su isterani nekoliko hiljada srba iz krajine za nekoloko nedelja onda srbi su napravili genocid na Kosovu gde je isterano preko 1,5 miliuna ljudi za 5 dana i zapalili preko 60% albanski kuca-zna da ces reci da ja propagandiram protiv srba ali nije tacno ja kazem samo istinu- pa gledaj 400 masakre u Kosovu ubijene zene i djeca silovane preko 20000 zene .Nije potrebno meni da slisas udji u Google i daj masakre ne Kosovu i Bosnu pa ce da vidis ali moguce da si slep i ne vidis ili neces da vidis ta druga ako neces da vidis je ko te zrtve da i ubijes za drugi put

      1. Florin,kao dijete,odnosno,potomak naroda (šiptarskog) sa Kosova i Metohije,koji je Hitlera od milošte kolektivno zvao Daja Hitler (Ujka Hitler),naravno,Srbe vidi kao genocidan narod,jer je,kao takav,odličan vidovnjak!

  9. G. Dačić u Beču je,na pitanje studenata šta to znači RAZGRANIČENJE,rekao da to znači rešenje/kompronis prema realnom stanju stvari na terenu,na Kosivu i Metohiji!S obzirom da se zna TO stanje,posle proterivanja 250.000 Srba,i njihovo vraćanje,manje od 1 posto,zna se vrlo dobro ŠTA JE,i KAKVO to razgraničenje!

  10. Kako da nije historiski pravedno pa vi ste genocid napravili ko drugo.Na kraju nisu samo srbi imate dosta imenjaka po Africkim zemljama.

  11. Iz naslova se da zaključiti da su Srbi genocidni, samo je nepravedno da budu jedini. Treba da vas je sramota, ako znate šta je to…

  12. Kad zahtevaš ,da budu i drugi genocidan narod kao što su Srbi,to znači da priznaješ istinu ,da ste zaista genocidan narod. Tako to ispada ,i tako je ,Dačiću počeo da se popravljaš,več priznaš istinu.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.