Dačić: Nije bitno kako se opozicione partije i njihove liste zovu, jer su "svi oni DOS" 1foto FoNet Ana Paunković

Ključ političke stabilnosti u Srbiji su pokrajinski izbori i beogradski izbori, zato je obaveza Srpske napredne stranke i koalicije „Socijalističke partije Srbije – Jedinstvene Srbija – Zeleni Srbije“ da pobedi na tim izborima, jer će u ostalom delu Srbije na republičkim izborima imati apsolutnu većinu, rekao je danas predsednik SPS Ivica Dačić.

On je na mitingu u novosadskom Spensu kazao da nije bitno kako se opozicione partije i njihove liste zovu, jer su „svi oni DOS“, saopšteno je iz Jedinstvene Srbije.

„Oni kažu da će biti ‘6. oktobar’, ali što bi rekao Slobodan Milošević ‘malo morgen'“, poručio je Dačić dodajući da će opozicija propasti na predstojećim izborima 17. decembra.

Prema njegovim rečima, ključni prioriteti te koalicije su socijalna pravda i patriotozam.

„Pobeda Srpske napredne stranke i koalicije ‘SPS – Jedinstvena Srbija – Zeleni Srbije’ na republičkim izboirima 17. decembra značiće nastavak politike stabilnosti politike mira, izgradnje infrastrukture, novih fabrika, novih radnih mesta i većih plata i penzija“, naglasio je Dačić.

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković rekao je da treba u narednom periodu razmišljati o tome kako pomoći „gospodinu poljoprivrednom proizvođaču i gospodinu paoru“.

„Treba da se zabrani uvoz mrzlog mesa u ovu bogatu Srbiju. Kaže neko ‘jeftinije je u Evropi’ – nije tačno. Evropska unija ima kvote za proizvodnju mesa i žita i kada nemaju gde sa mesom šalju ga u zemlje van EU – u Srbiju“, napomenuo je Marković.

Prema njegovim rečima, taj uvoz ne sme biti konkurencija srpskom poljoprivredniku i zato treba zabraniti uvoz „mrzlog mesa“.

On se osvrnuo i na proteste poljoprivrednika rekavši da nije rešenje u blokadi puteva, već u razgovoru sa nadležnim ministarstvom i Vladom Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari