Narodna stranka predala potpise RIK-u: Ko su kandidati za poslanike? 1Foto: Narodna stranka

Narodna stranka predala je Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) potpise za izlazak na parlamentarne izbore 17. decembra. Među kandidatima za poslanike je i predsednik Narodne Vuk Jeremić i urednik Nove srpske političke misli Đorđe Vukadinović.

Prvi na listi je upravo Jeremić, a zatim slede poslanici u prošlom sazivu Sanda Rašković Ivić, Stefan Jovanović, Marina Lipovac Tanasković, Vladimir Gajić.

Vukadinović se nalazi na šestom mestu, a odmah ispod njega je Aleksandar Radojević, koji je predsednik čačanskog odbora Narodne.

Katarina Jović, predsednica Gradskog odbora Kraljevo, kandidatkinja je za poslanicu, kao i Ivana Parlić, koja je u ovoj ulozi bila u prethodnom sazivu Narodne Skupštine.

Čelnica valjevskog odbora Narodne Mirjana Jugović takođe je na listi, kao i Dušan Tufegdžić, koji se nedavno s kompletnim pokretom „Buđenje“ iz Šapca učlanio u Jeremićevu stranku.

Aleksandar Ljubomirović, predsednik omladine ove stranke, takođe će imati šansu da se nađe u skupštinskim klupama, kao i ekonomista Borislav Borović.

Na listi je i Ana Prokić, pravna savetnica Centra za međunarodne odnose i održivi razvoj i pomoćnica urednika Horizons, a sledi glumac i poslanik u prošlom sazivu Bane Tomašević.

Na listi je i dvoje kandidata Kosova i Metohije iz Obiluća i Kosovske Mitrovice.

Narodna stranka na izborima nastupa samostalno, pod sloganom „Siguran izbor. Ozbiljni ljudi“, sa više od 12.500 potpisa građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari