Predsednik SPS i zamenik premijera Ivica Dačić izjavio je da će se rekonstrukcijom Vlade Srbije dobiti na kvalitetu samo ukoliko pri tom dođe do ozbiljnih promena. Dačić je novinarima, posle sednice Foruma žena SPS održanog na Fruškoj Gori, istakao da je spreman da razgovara o rekonstrukciji Vlade, ali ne preko medija.


Na pitanje da li je realno da Vlada bude smanjena sa 27 na deset do 15 ministara, istakao je da je „sve moguće“, ali i da još nije jasno šta se time želi postići. „To što je Vlada koaliciona odraz je proporcionalnog sistema za koji DS i naprednjaci govore da je lošiji od većinskog, a podsetiću ih da su te dve stranke 1991. organizovale demonstracije protiv većinskog sistema“, rekao je Dači, ocenjujući da dve najveće stranke traže promenu izbornog sistema jer im to odgovara.

Lider SPS je istakao i da će predstojeći kongres socijalista, zakazan za 11. decembar, biti ''istorijski'' jer će pokazati da li je ta stranka sposobna da iskorači dalje u odnosu na ono šta je do sada radila. Za svako mesto u partiji, pa i za mesto predsednika može da bude više kandidata i ne treba da se plašimo unutarpartijske demokratije, kazao je Dačić, ali i upozorio da „jedino treba da se plašimo razbijanja jedinstva partije, time što neko ne poštuje odluke koje su donete''.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari