Dačić: Nikada ne smemo biti neprijatelji sa Crnom Gorom

Srbija na skupu u Budvi preuzela predsedavanje Jadransko-jonskom inicijativom

Ostavite komentar


  1. Ovaj tip je jeziv. Sramota i strava.. Nemoj nista da pricas. Ajde , aman, pevaj, to i mozemo da otrpimo.

  2. Ne mrzimo mi njig! Aktuelna vlast Crne Gore je – valjda to znate,jer,znaju i vrane na Moravu! – veliki neprijatelj Srbije! Najminimalnije narodno i državno dostojanstvi govori da sa TAKVIMA ne treba sarađivati!Tim pre što ima prijateljskih naroda i država,kao što su,npr,Rusi i Rusija,sa kojima možemo sarađivati na mnogim zajedničkim programima razvoja,kojih,međutim,u nas, nema! Ali,eto,sarađujemo sa dokazanim neprijateljima! Trčanje u Brisel,Berlin,Pariz,London,danas u Tiranu,itd,i taka natamu,o tome jasno govori! Svuda tamo ne čekaju nas dokazani prijatelji,nego,dokazani neptijatelji!Eto,na primer,budite ljubazni,pa sami recite: ko nas je dočekdo u Berlinu,a ko će nas dočekati,i pri tom,voditi glavnu reč,u Tirani! Nrv,sve neprijatelj do neprijatelja,gori od gorega! Pa,kakva je to spoljna politika?

    1. Iskreno, bez uvrede i loše namere, reći ću: komentar Vam je u saglasju sa nick name-om koji ste naveli. Prevelika je to paranoja koja škodi zdravlju.

  3. Sve rečeno u citatu u podnaslovu ove vesti Dačić je bacio u zasenak svojom opaskom……„Nadam se da ste me razumeli bez prevodioca“. Možda je hteo da bude duhovit, kao ‘šalim se’, ali to nije diplomatski pogotovo ako si nekome gost u kući jer je u diplomatiji svaka izgovorena reč važna i podložna je vaganju. Ne razumem čemu ovakva ‘peckanja’?

  4. Ako se ikada postidim postupcima nekih srpskih visokih zvaničnika to su postupci Ivice Dačića. Posebno kada glumi kafansku pervačicu, što mu je čini mi se san. Medjutim, nikada i nikoga ne treba mrzeti unapred već, saslušati šta je hteo da kaže i prema tome formirati mišljenje. Mene Dačić, kaoi fizička pojava uopšte ne interesuje. Medjutim, ovo je jedna od retkih ali mudrih njegovih izjava. Crna Gora ne sme da se tretira kao neprijateljska država i zemlja. Mis mo isti narod, ma šta i ma ko govorio suprotno. Kada neko bude utvrdio dokle u mojim venama teče crnogorska a odakle srpska krv, poverovaću da smo različiti. Naravno, mnogi u toj sličnosti traže bukvalnu sličnost, što govori o „potkovanosti“ znanjem i obrazovanjem tih ljudi. U Crnoj Gori su, trenutno, na vlasti ljudi, odnosno klika koja, udružena sa svim tradicionalnim srpskim neprijateljima drži vlast i pokušava da u naše bratske odnose, unese neverovatnu mržnju koja će biti tako pasionirana i ogavna i, koja će zaseniti sve ostale medjunacionalne mržnje na Balkanu. Mi, po tom njihovom projektu, treba da mrzimo Crnogorce i Crnogorci nas, kao da smo najveći neprijatelji.
    U tu „čast“ se angažuju ćitavi subverzivni timovi koji rade na tom projektu, kao i mediji, preko kojih se serviraju nevidjene laži koje niko ne sme da demantuje. Takvih ljudi, nažalost, ima i u Srbiji.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.