O tome kako će se optužbe na račun Branka Lazarević, bivšeg šefa kabineta Ivice Dačića, lidera Socijalističke partije Srbije, odraziti na ugled Vlade Srbije – vrh vladajuće Srpske napredne stranke razmatraće i doneti odluku o daljim koracima tek nakon okončanja procesa i eventualnog osuđivanja Lazarevića.

S druge strane, kako Danas saznaje u SPS, o oštrim napadima visokog funkcionera naprednjaka Aleksandra Jovičića da je on okoreli kriminalac i da bi ga trebalo izbaciti iz Vlade, biće razgovara u stranci prvi put na partijskom sastanku tokom predstojećeg vikenda. Ivica Dačić je, međutim, juče izjavio da pitanje odnosa između dve stranke „ostave Aleksandru Vučiću i meni“.

Kako su za Danas rekli u vrhu SNS, pitanje o tome kako se pokretanje istražnog postupka protiv bivšeg šefa kabineta aktuelnog potpredsednika Vlade i ministra spoljnih poslova, odražava na ugled vlasti, u ovom trenutku, nema nikakve veze sa Vladom.

„Ulazili bismo u domen istražnih radnji, a svaki čovek dok se ne osudi – nije kriv. Onog momenta kada bude osuđen, možemo da pričamo o svemu tome. Dok traje postupak, nećemo komentarisati“, rečeno je Danasu u vrhu vlasti i SNS.

Kako nam je rečeno, napadi njihovog funkcionera Aleksandra Jovičića na Ivicu Dačića i Branka Ružića je „njihov lični rat“.

„To je njihov lični rat i nas to ne interesuje, neka oni rešavaju svoje lične ratove a nas neka ne uvlače u to“, ističu Danasovi sagovornici.

Kako za Danas ističu u SPS, Dačić nije davao nikakva naređenja ili preporuke za komentarisanje tog napada, a njegovo ćutanje o toj temi ne tumače kao veliki deo javnost – da se Dačić „pokunjio“ u strahu da ne bude izbačen iz Vlade.

„On nije davao nikakva uputstva i naredbe kako da govorimo javno o toj temi. Uostalom kada se taj napad dogodio, nije bio u zemlji. Tek za vikend ćemo o tome razgovarati zvanično na stranačkom sastanku“, kažu za Danas u SPS.

Njihov lider i prvi potpredsednik Vlade izjavio je juče da su odnosi u vladajućoj koaliciji dobri i da Vlada „najnormalnije funkcioniše“.

„Mi u vladi najnormalnije funkcionišemo i naši odnosi su dobri i mislim da oni ne treba da se kvare određenim ličnim stavovima koji se mogu iznositi i na drugi način, a ne u medijima“, rekao je Dačić novinarima.

On je rekao da se lične izjave u medijima ne odražavaju na odnose u koaliciji, ali im i ne doprinose. „Mi imamo ozbiljan dogovor sa SNS i apsolutno nikakvih spornih pitanja u svemu tome nema i naša saradnja će biti nastavljena i u buduće. Zato bih zamolio sve – da pitanje odnosa između dve stranke ostave Aleksandru Vučiću i meni“, poručio je lider SPS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari