Dačić: Postignut načelni sporazum o izbornim uslovima, potpisivanje iduće sedmice 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačič izjavio je danas, posle sastanka radne grupe za međustranački dijalog bez učešća evroparlamentaraca, da je postignut načelni dogovor o tekstu sporazuma za unapređenje izbornih uslova koji bi učesnici mogli da potpišu iduće nedelje.

„Dogovorili smo se posle dosta meseci zaista konstruktivnog rada tokom kojeg smo raspravljali i o najsitnijim detaljima“, rekao je Dačić u Skupštini Srbije, navodeći da se tokom međustranačkog dijaloga pričalo o brojnim temama.

On je rekao da se sporazum odnosi na izborno zakonodavstvo, zatim na sam izborni proces kao što je podnošenje lista i prikupljanje potpisa, na kontrolu biračkog spiska i samog dana glasanja i rezultata, kao i na pitanja medija i finansiranja kampanja.

Sastanku je prisustvovao i predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić, a kako je javila TV N1, učestvovali su predstavnici Socijalističke partije Srbije, Dveri, Zavetnici, Dosta je bilo, Zdrave Srbije, Pokreta obnove Kraljevine Srbije, Demokratske stranke Srbije, Srpske radikalne stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari