Dačić: Postoji puno prostora za jačanje ekonomske i privredne saradnje sa Egiptom 1foto FoNet Zoran Mrđa

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić primio je danas privrednu delegaciju iz Egipta i istakao da narode Srbije i Egipta vezuje iskreno višedecenijsko prijateljstvo i da treba da nastavimo da ga unapređujemo, pre svega jačanjem saradnje u oblastima od zajedničkog interesa.

Dačić je ocenio da su politički i parlamentarni odnosi tradicionalno dobri, prijateljski i partnerski, ali da postoji puno prostora za jačanje saradnje u drugim oblastima, naročito ekonomske i privredne saradnje, s obzirom da je Egipat afrička država sa možda najvećim brojem potencijala za povećanje razmene, usled stepena razvoja i blizine, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Guverner Aleksandrije Mohamed el Šerif rekao je da je ovo prva poseta privredne delegacije iz Aleksandrije Srbiji.

On je istakao da su tokom posete Srbiji imali uspešne sastanke sa predstavnicima Ministarstva privrede, grada Novog Sada i Pokrajinske vlade, Privredne komore Novog Sada, kao i da su potpisali Sporazum o saradnji sa gradom Novim Sadom.

Predsednik Privredne komore Aleksandrije Ahmed Elvakil izrazio je nadu da će u skorijem periodu imati prilike da organizuju više sastanaka sa privrednicima kako bi kroz direktne kontakte sa njima razgovarali o unapređenju privredne saradnje.

On je rekao da u delegaciji ima i predstavnika kompanija koje se bave uvozom i izvozom voća i povrća, koji su posebno zainteresovani za proizvode iz Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari