Dačić: Razgovor realističan i korektan, dogovor do kraja meseca 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Dogovor je da krajem ovog meseca istupimo u pronalaženju rešenja koja bi podrazumevala međusobni dogovor koji bi omogućio da svi budu zadovoljni, toliko koliko je to moguće, poručio je predsednik Skupštine Ivica Dačić posle današnjeg sastanka radne grupe za međustranački dijalog bez stranih posrednika, kome je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Mislim da je razgovor vrlo realističan, da se razgovara o ozbiljnim temama, na jedan politički korektan i prihvatljiv način, dodao je on.

Dačić je najavio da će biti nastavljena praksa obavljanja konsultacija sa predsednikom republike oko najvažnijih državnih pitanja.

On je pomenuo da je sa predsednikom bilo razgovora oko Kosova i Metohije, te da je dogovoreno da za dva dana, kada u Beograd dolaze gosti iz Republike Srpske, predsednik Vučić pozove predstavnike stranaka sa kojima se danas razgovaralo, to jest vlasti i opozicije na razgovor sa rukovodstvom RS.

Podsećamo, ranije danas počeo je novi sastanak Radne grupe za međustranački dijalog bez stranih posrednika u Narodnoj skupštini, kom je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Što je do Srpskog pokreta Dveri, mi smo dali maksimalan konstruktivan doprinos da dođe do dogovora između vlasti i opozicije, poručio je lider pokreta Dveri Boško Obradović nakon današnjeg sastanka i dodao da je „sada vlast na potezu“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari