Dačić: Vučić treba da povuče potpis s Briselskog sporazuma

Ostavite komentar


  1. Shvatio da mu rejting pao ispod cenzusa pa sad glumi opoziciju kao sto ju je glumio i Tadicu

  2. Nije fer Dacicu. Ako to uradi, sta mu je ostalo? Foliranje beskonacnih pregovora je sustina njegove politike. To vise ne prolazi. Nazad kod Seselja, ili da se svima izvini zbog svoje propale ‘I Kosovo i EZ’ politike?

  3. Počinje… Evo nas opet u centru sukoba Rusije protiv EU-USA… To se NE SME DOPUSTITI!

  4. Pa,povuci ga.Ti si ministar spoljnih poslova,a Brnabićka je premijer.Spoljni poslovi su u nadležnosti vlade.Šta imaš onda sa predsednikom?
    Ili nije tako…?
    Umesto toga,premijerka će da „zamoli“ predsednika da razgovaraju o rekonstrukciji Vlade,čim se vrati iz…odakle god.
    I neće on ništa da potpiše,potpisaće ona,jer je njena nadležnost.
    Bravo.Maestralno.

  5. VIdeo da zapadnjaci stezu lanac i zahtevaju priznanje Kosova, pa bi sad da se opere pred narodom kako on nije bio za to, ali su ga primorali…

  6. Pa zbog takvih kao sto si ti imali smo bobardovanje mnogo si pametan po tudjim ledjima ti bi opet da nam deca ginu zbog tvoje sujete tvoja i Miloseviceva politika je i dovela Srbiju u ovo stanje oko kosova.

  7. Ti bi, Slobice, svasta nešto. Ali, teško će to ići. To je jedino što vas drži “ u sedlu“. Takvih koji državu vode kao vi ima na sve strane..

    Naravno, vi možete izabrati i drugi put, out izolacije. Ali, svi znamo kuda to vodi. Ono sto se desilo Miloseviću je bio piknik u odnosu na ono što bi vi prošli.. Na šta god vas nagovarao Putin, bolje vam je, nemojte..

  8. i treba da se prekinu svi odnosi sa Briselom pa da vidimo sta ce onda da bude.

  9. Milosevicev djavolji segrt Dacic, bi „povukao potpis“ iz Briselskog sporazuma ali bi ostao bez ono malo srba na severu susednog Kosova, na kojima ovakvi „treniraju patriotizam“. I ne samo to, nego koriste Briselske finansijske fondove za „pomoc braci“ u cetiri komune na severu Kosova. Deo ovog novca za javnu rasvetu severnog dela Kosovske Mitrovice zavrsio je kupovanjem ogromnog stana u centru Beograda za „patriotu“ A.Vulina…. bice toga jos….

    1. Ako ste mislili na Dacu-koferceta (koji zamislja da je Srbija) taj film necete jos gledati.

  10. Sad kad smo pokisli kabanica nam vise ne treba. I da povucete potpise sta bi drzava dobila, kad je na terenu ucinjena promena situacije na stetu Srba. Sto je bilo- bilo je: Dejton, Kumanovski sporazum, Briselski…Sada treba preduzeti nesto novo. Po uzoru na medjunarodnu organizaciju iz vremena Kralja Aleksandra I Karadjordjevica MALA ANTANTA, treba predloziti nesto slicno: Albaniji, Bosni i Hercegovini i Makedoniji. Ni najveci utopisti ne veruju vise da ce Srbija i ove tri drzave skoro biti primljene u EU. Pa kad oni sa nama igraju ping-pong, zasto mi sami kao dve Koreje ne zavrnemo rukave i svi zajedno napravimo Balkansku evropsku uniju. Nova unija od 4 drzave imala bi preko Albanije slobodan pristup moru i kompletnom Mediteranu, respektabilno trziste od 17 miliona potrosaca, preko Srbije bi bila podunavska zemlja povezana za centralnu Evropu sigurnim kopnenim i vodenim putevima. A Makedonija bi bila slobodna da pusti ruski gasovod kroz ovu teritoriju, koji automatski povlaci i industriju za sobom. Takva unija zahvaljujuci Srbiji moze da obezbedi prehrambenu sigurnost, a i uz pomoc BIH energetsku sto je najvaznije za zivot obicnih ljudi. Ali, sto je jos bitnije u toj uniji, na duzi rok bili bi neutralisani nacionalni konflikti izmedju Srba i Albanaca, Makedonaca i Albanaca, kao i verski izmedju hriscana i muslimana u BIH. Za ovako jedan multietnicki projekat najpogodniji je americki politicki sistem, sa jakom bilateralom umesto multilaterale u odnosu na druge uticajne drzave i unije. To nije nemoguce ,Srbija je vec u svojoj istoriji bila u tajnoj uniji sa Albanijom, Niskim sporazumom od 17.9.1914. godine, kojim je kljucno bilo da dve drzave imaju zajednicku vojsku i politicke institucije. Sve se moze kad se hoce, samo danas treba otkriti u Albaniji nekog novog Esad Pasu Toptanija. I umesto da kao sada svakoga dana se obaziremo da li ce nam neko od komsija zabosti noz u ledja, okrenemo se radu i svojim civilizacijskim vestinama kao sav normalni svet.

  11. Cudi da se u medijima tolika paznja posvecuje Ivici Dacicu koji svojim neodmerenim izjavama za unutrasnju upotrebu za rad svog rejtinga steti spoljnjoj politici Srbije.Covek nije prava osoba za navedeno ministarstvo pa bi bilo pozeljno kako se planira rekonstrukcija vlade da se on zameni osobom koja ce uspesnije obavljati spoljnju politiku Srbije od njega.

    1. Najbolje je postaviti Vulina na Dacicevo radno mesto. On je isti kalibar kao
      rodoljub i patriota Dacic. Jedini problem je sto Vulin ne zna u „trenutku patriotskog zanosa“ da uz uho zapeva uspavanku liderima okolnih zemalja.

    2. Posto nemoze da pomogne,Dacic ne bi trebao da odmaze i smeta borbi predsednika Vucica.

  12. Sve je smisljeno u ruskoj kuhinji.Srbija ce uskoro biti izolovana.Srecno bilo sa Rusima a ja pakujem kofere.

  13. Ti misliš da KAD IZGUBIŠ RAT TREBA nešto da dobiješ? Pa tvoj je Sloba bio samoubica koji je tvrdio da nije 1989 PAO BERLINSKI ZID, takođe da NATO ne treba da postoji jer je propao Varšavski pakt… vidiš tvoj je Sloba postavio Srbiju tada 1989-1990 na pogrešan kolosek, a onda su sve stanice pogrešne!

  14. Komunisti su zakuvali a ovi njihovi naslednici ce zaprziti Srbiji i sve pod firmom PATRIOTIZMA !

  15. “ Dvasdeset godina nema Miloševića, on je prošlost, da vidimo kako dalje. Što se tiče ulaska u NATO, nek narod glasa o tome,“, ovo je dokaz da bi isto bilo da je umesto Milosevica bio Mahatma Gandi na celu Srbije.

  16. Lepo vidim da će Dačić zasluženo da završi u nekoj Podmoskovskoj Dači.
    Nazdorovlje tovariš Dačić! U tebja harošoe delo.

  17. A, ko je uopšte potpisao Briselski Sporazum, Vučić ili Dačić; čini mi se da je Dačić tada bio predsednik Vlade, a Vučić PPV ??

      1. Problem je u tome, sto se Dacic toga ne seca… Na papiru se nalaze potpisi Daci-ja i Taci-ja. Potpisi Vucica su na drugim, slicnim mestima.

  18. Ma nije u pitanju samo ZSO nego i energetski sporazum koji stoji u sporazumu. Gde Vucko treba da preda nadleznost Kosovu. Samo o tome niko mnogo ne prica kako bi na kraju ispalo da se krvnicki borio i izborio za kakvu takvu ZSO ali da je zauzvrat morao da popusti sto se energetike tice. A vec je odavno to potpisao. Kakav spin majstor .

  19. Nemamo mi sta da mislimo i predlazemo dok nam je Vucuc predsednik,on to sve radi savrseno dobro..

  20. Onog trenutka kada su sa Prištinom početi pregovori, priznata je Republika Kosovo. Normalno je da pregovara država sa drževom, a ne država sa „Lažnom državom“.
    U svkom slučaju, pregovara se sa pogrešnima. Sve to treba poništiti i početi pregovore sa pravim pregovaračem, a to je Amerika, od koje treba tražiti nadoknadu štete.

  21. Zar Da čić misli , da time rešava problem.
    On kao ministar inostranih poslova trebalo bi da zna ABCD,
    Diplomatije,Ali on to ne zna.

    Ć

  22. Pa mi smo bili bobaedovani kad ste 1999 ti i Vucic bili ministri u vladi sad nam opet prizivate nesrecu sram vas bilo ovom narodu je dosta Vucica Dacica Vulina Lazanskog Drecuna Djurica i ostalih koji se busaju u grudi da su veliki srbi a za vreme bomardovanja su se useljavali u stanove dok su necija deca ginula zato Dacicu oladi.

  23. Gosp. Dacicu, ovom izjavom pokazujete da nemate posjma sa diplomatijom. Pretnje „velikih“ imaju tezinu ali „malih“, kao sto je Srbija, niko i ne cuje. Ti mozes povuci potpis ali ono sto je dogovoreno ostaje, voleo ti ili ne. A sto se tice povratka srspih institucija, one nikada i nijesu ukinute. To i jeste glavni razlog ne formiranja ZSO. Ti vazda optuzujes Kosovo ali Srbija je glanvi grijesnik u slucaju ne pridrzavanja dogovorenog.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.