Danas saznaje: Koja država EU će prva promeniti svoj stav o nezavisnosti Kosova

Preostalih pet država EU koje ne priznaju nezavisnost Kosova trebalo bi da promene svoj stav prema navodnom planu u 13 tačaka Šolca i Makrona

Ostavite komentar


  1. Grci, pa da! Prepuni su Albanaca, nikakvo cudo. Nema veze, Kosovo je ionako izgubljeno 1999, a raspadom SRJ izgubili smo i mogucnost da se pozovemo na neke retke odredbe Rezolucije 1244 koje su stitile suverenitet SRJ. Nema SRJ, nema ni suvereniteta. Obracanje MSP je bio sledeci autogol, a Briselski sporazumom smo povukli poslednje ostatke srpske vlasti sa severa Kosova. Sta hocete sada?! Da kazemo puj pike? Pa to mozes u vrticu kada se igras. Diplomatija i medjunarodni odnosi nisu igracke. Taknuto-maknuto. Zaboravite Kosovo i gledajte kako da prezimimo, od Kosova se ne zivi!

  2. Ako lažnu državu Kosovo prizna jedna Grčka, mi ćemo napraviti otpriznavanja sto Kraljevina Esfantini.Jadnu smo već našli na mapi.

  3. Indikativno je ovo što nam predsednik govori o povlačenju priznanja tamo neke nepoznate zemljice. Bojim se da je Grčka na redu da prizna Kosovo.

  4. Албанијен пост и Косово онлајн, поуздани извори нема шта! Није потребно да преносите оваква писања да бисмо знали шта нам мисле Немци. Они су нам то недвосмислено саопштили ратом три пута у ХХ веку и безброј пута у политичким ставовима!

  5. Pored Kipra i Španije, Rusija, Kina, Indija neće priznati tzv. državu Kosovo pre Srbije. Koja bi to država priznala nasilno ocepljenje svog dela teritorije?!

  6. Svejedno je da li će, ko će ili neće. Ništa od tog posla dok Srbija ne prizna. A to će biti na kukovo leto.

  7. Trebalo odavno završiti ovu agoniju. Decenijama se mučimo i propadamo zbog onih koji zahvaljujući Kosovu ostaju na vlasti.

  8. Pa koja je razlika da li ne priznaje 1 ili 5 država? I na kraju krajeva i sve da priznaju, šta onda? Kosovo nije ni pod čijim sankcijama, a nije ni Srbija. EU nas ne želi ni jedne ni druge. Šta će to priznanje da promeni? Da nas potapšaju po ramenu i kažu, vi ste najveća sila na istočnom zapadnom Balkanu.

  9. Kakvo je to „međusobno priznanje“? Srbija je priznata od svih država sveta, a KiM nije država vec AP. Što je babi milo, to joj se i snilo.

  10. Ma sada ce odjednom svih 5 da ih priznaju u katkom roku, a to nisu uradile za ovih 14 godina dosada.

  11. Преносите непроверене вести. Кипар и Шпанија ни по коју цену неће признати АП Косово и Метохија као независну државу, јер у том случају после отимања дела територије Србији следећа је Шпанија. Овакве објаве се циљано пуштају због унутрашњег притиска на Србију у сарадњи са спољним притиском.

  12. Velika vecina u Srbiji je protiv ulaska nase zemlje u EU, te drzave nas godinama ucenjuju i ne misle nam nista dobro, sta to rumuni i bugari bolje zive od nas, beda ko beda rade namjanje placene poslove po EU ali su primljeni samo da bi se nato oko Rusije okruzio

  13. Danas saznaje..a u stvari,Vi ste preneli tudju vest..a naslov bombastican…preveli ste kako treba ili je i to uradio neko drugi..

  14. @ Mrki
    Кад си тако паметан, молим те одговори у којим границама је Србија примљена у УН???

  15. Samo neka Grcka i Spanija priznaju KIM pa onda eto i kod njih sukoba tj Grcka ostade bez Kipra a Spanija bez Katalonije

  16. Vucic je priznao sve atribute drzavnosti Kosova, kao sto su licne karte, pasose, tablice, pozivni broj, a Srbi su deo svih institucija u Pristini. Zasto onda Grcka da bi uradila isto i profitirala od toga?!?

  17. To je propala prica. Da se odreknemo dela svoje teritorije da bi postali deo propalog saveza? Ecropska Unija se gasi do leta sledece godine. Kada Rusi zavrnu gas ceo istocni blok ce izaci iz tog propalog saveza koji ide u korist samo zemljama Zapadne Evrope. Da valja ne bi Englezi napustili.

  18. Дајте нешто конкретно од тих држава а не неке наводне назнаке????

  19. A gde piše da je Kosovo država? Može cela EU da prizna koga god hoće ali to na medjunarodnom planu ne daje taj status. Ok,neka svi priznaju,mi nećemo i tačka. Baš me briga šta oni priznaju. Ali,ako je to uslov za članstvo u EU ja bih se lepo zahvalio,ima stvari koje se ne prodaju. Ako izdaš državu,izdaćeš i majku,oca,brata,sestru …

  20. Ne mora Srbija da prizna Kosovo zbog Kosova, Kosovo će se pripojiti Albaniji što im dođe još bolje od toga da budu nezavisna država. To što Zapad na tome radi fazno, pa ide prvo na nezavisnost Kosova pa ujedinjenje je stvar dinamike. Ali Kosovo nije Srbija i to nikada neće opet biti.

  21. Kada danas to napiše onda nema dvojbe da je to istina!!
    Kao i ona objava da će Srbija uvesti sankcije Rusiji odma posle izbora.,..
    Sve saznanja iz babine kuhinje!

  22. „Oni nemaju drugih prepreka za pitanje nezavisnosti sem Kipra“. Da li je moguće napisati ovo i ostati živ? Pa na Grčkim medijima i dan danas piše Konstantinopolj za Istanbul…

  23. Meni i dalje nije jasno zašto se ne držimo UN i rezolucije koju imamo i zašto je uopšte pregovor o Kosovu spušten na niži nivo, a to je EU. Sve mora da se reši u UN i tačka. Po ovome još 10 godina nema ulaska u EU. Znači štap i šargarepa. Mi već 22 godine samo što nismo ušli u EU.

  24. …Srbija ce biti priznata kao regionalna sila“… koju korist bi smo imali od toga?

  25. Da priznamo Kosovo da bi postali priznati kao “regionalna sila” ako ovo “prodje” ne zasluzujemo da postojimo kao drzava vise

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.