Danas saznaje: Ranjeni s Kosova nisu više u Opštoj bolnici u Novom Pazaru, obojica su imali prostrelne rane 1foto N. Kočović

Dvojica muškaraca, koji su povređeni u sukobu u nedelju kod manastira Banjska, od juče popodne nisu više u novopazarskoj Opštoj bolnici. Transportovani su na dalje lečenje u neku veću zdravstvenu ustanovu.

Danasov izvor sa Hirurškog odeljenja, pretpostavlja da će oni dalje lečenje nastaviti u Beogradu.

Obojica imaju prostrelne rane. Jednom je povređen zid grudnog koša, a drugom noga. Njihovo zdravstveno stanje je stabilno i van su životne opasnosti.

Njih dvojica su, u tu zdravstvenu ustanovu, dovezeni u nedelju oko 15 sati. Medicinski su zbrinuti i noć su proveli u šok sobi Hirurškog odeljenja. Ulaz u zgradu bolnice obezbeđivala je policija.

U Opštu bolnicu je juče između 12 i 13 časova, u pratnji policije, dovezen je još jedan muškarac, koji je prostrelnu ranu noge dobio u nedeljnom sukobu na Kosovu. Posle medicinskog zbrinjavanja povrede, i on je transportovan na dalje lečenje u neku drugu zdravstvenu ustanovu.

Kada su u pitanju prelazi između Srbije i Kosova – nema ništa novo. Preko prelaza Jarinje i Brnjak, sa Kosova može da se uđe u centralnu Srbiju, a iz centralne Srbije na Kosovo zabrana prelaza važi i za vozila i za pešake. Na Kosovo, jedino, može da se uđe preko prelaza Merdare ili zaobilaznim putevima, preko nekog od graničnih prelaza između Crne Gore i Kosova.

U nedelju je, u ranim jutarnjim satima, došlo do oružanog sukoba, između grupe naoružanih i maskiranih ljudi i kosovske policije, u kojima je jedan policajac poginuo, a jedan ranjen.

U blizini manastira Banjska, u toku tok dana, u sukobima ubijena su trojica napadača, a više ih je uhapšeno.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari