Danijela Nestorović: Biljana Stojković nagađa kad tvrdi da Ekološki ustanak neće napustiti stranku Zajedno 129, March, 2022, Belgrade - Representatives of opposition parties and movements, who signed the Agreement for Responsible Serbia, held an emergency meeting today, on the occasion of a huge number of invitations to vote for phantom voters to addresses of citizens throughout Serbia. Danijela Nestorovic. Photo: M.K./ATAImages29, mart, 2022, Beograd - Predstavnici opozicionih stranaka i pokreta, koji su potpisali Sporazum za odgovornu Srbiju, danas su odrzali hitan sastanak, a povodom ogromnog broja poziva za glasanje fantomskim biracima na adrese gradjana širom Srbije. Photo: M.K./ATAImages

„Biljana Stojković, kopredsednica stranke Zajedno improvizuje kad tvrdi da Ekološki ustanak neće napustiti stranku Zajedno i zajednički poslanički klub. Improvizuje, jer nas nije pitala ništa.To su samo njena nagađanja“, kaže za Danas Danijela Nestorović poslanica Ekološkog ustanka i članica poslaničkog kluba Zajendno- Moramo, komentarošući izjavu Stojkovićeve da ne očekuje da će Aleksandar Jovanović Ćuta napustiti stranku i poslanički klub.

Na primedbu kopredsednice stranke Zajedno da Statut stranke omogućava da Ekološki ustanak može da postoji kao nezavisni i autonomni entitet, tako da članovima tog EU nije u interesu da izlaze iz stranke, Nestorovićeva kaže da Biljana Stojković zapravo ne poznaje Statut.

„Da me je pitala, kao pravnika, rekla bih joj da Statut stranke obavezuje. Takođe, morali bi da proanaliziraju kako je došlo do ove situacije da zajedno postpisuje Deklaraciju sa DS, SRCE i Rumunskom partijom, bez konsutacije sa Ekološkim ustankom. Uostalom, kako je Ekološkom ustanku oduzeta stranica FB sa 74.000 pratilaca i onemogućeno im da administriraju njome“, navodi Nestorovićeva.

Komentarošući tvrdnje kopredsednice stranke Zajedno da Aleksandar Jovanović Ćuta, takođe kopredsednik ove stranke, mesecima nije dolazio na sastanke stranačkih organa, te da je to jedini razlog zbog koga nije bio obavešten o potpisivanju Deklaracije o zajedničkom delovanju sa DS, SRCE i Rumunskom partijom, Nestorovićeva kaže da je tačno da nisu dolazili na sastanke.

„Mi nismo dolazili na privremena veća, ali Statut stranke obavezuje da se sve odluke donose jednoglasno, odlukom sva tri kopredsednika. Nijednom nam nisu poslali zapisnike sa tih privremenih veća, tako da nije Ćuta taj koga ona markira za potencijalni izlazak iz stranke. Oni su počeli kršeći Statut samostalno nastupanje sa drugima“, zaključuje sagovornica Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari