Dejan Atanacković: Ništa nije gotovo, projekat Jadar je projekat državnog kriminala 1Foto: Privatna arhiva

Dejan Atanacković, pisac i vizuelni umetnik, smatra da ništa sa Rio Tintom nije gotovo i da je projekat Jadar projekat državnog kriminala i pokušaj veleizdaje. On smatra da premijerka neće dati na uvid nijedan papir kojim će se bilo čija lična odgovornost utvrditi.

Atanacković je sinoć na svom Fejsbuk profilu reagovao na konferenciju za novinare premijerke Ane Brnabić na kojoj je rekla da je ukinuta vladina uredba o prostornom planu za projekat „Jadar“.

„Ništa nije gotovo. Ovo je samo privremeni izlazak sa scene, karta za bezbedno povlačenje pred izbore, a i scena i akteri su i dalje tu. Projekat Jadar je projekat državnog kriminala i pokušaj veleizdaje. Neće Ana Brnabić sutra dati na uvid nijedan papir kojim će se bilo čija lična odgovornost utvrditi. Tražimo sve papire, sve ugovore, nije Rio Tinto kupovao zemlju jer im je Vučić simpatičan i jer mu veruju. Nisu angažovana domaća državna preduzeća da grade infrastrukturu, strujna napajanja, puteve, na lepu reč. Nije ljudima prećeno, nisu vršene prisile da se prodaje imovina, nisu angažovani batinaši, nisu plaćali svoje lobiste u Evropi da bi Ana Brnabić danas rekla zdravo doviđenja”, naveo je on.

Prema njegovim rečima, ovde odavno već ima materijala za krivičnu odgovornost mnogih i ništa od toga neće biti završeno dok se odgovorni ne izvedu pred sud a Rio Tinto dobije zabranu daljeg rada na teritoriji Srbije.

“Zato na protest u subotu. Nema stajanja, nema slavlja, nema obrni okreni, idemo dalje”, poručio je Atanacković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari