Dejan Bulatović: Zaustaviti ekološki masakr u Aleksincu 1Foto: Stranka slobode i pravde

Potpredsednik Stranke slobode i pravde Dejan Bulatović pozvao je u Aleksincu građane da se i sutra okupe u centru grada i spreče skandaloznu i nelegalnu seču stabala koju sprovodi opštinska vlast i koju je nazvao ekološkim masakrom.

Bulatović je objasnio da će, prema informacijama koje ima, seča stabala lipe, inače započeta pre tri dana zbog projekta rekonstrukcije pešačke zone, biti nastavljena sutra, i to ovog puta uz prisustvo policije, kako bi ekološki zločin bio realizovan uprkos protestu građana. To, naveo je Bulatović, mora biti sprečeno, jer svuda u svetu drvo se štiti, a ovde, pod naprednjačkom vlašću, proglašava se zagađivačem, kako je to učinio predsednik opštine, i seče se da bi se „posadile“ fontane i beton.

„To je jedini što ova vlast zna da radi – da seče, uništava, zagađuje. Ovim uništavanjem „pluća“ grada, upisaće se u najsarmniju istoriju Aleksinca. Da i sami opštinski čelnici znaju koliko je ova odluka suluda, potvrđuje i to što je sprovode nelegalno – nijedna komisija nije dala odobrenje za seču stabala, a ekološki inspektor se ograđuje od ovog sramotnog čina”, naveo je Bulatović i dodao da je zbog toga podneta i krivična prijava koju je danas grupa građana predala nadležnom tužilaštvu u Nišu.

„Zahtevamo od opštinskih čelnika da obustave ovaj sramotni projekat dok se ne okonča sudski postupak. U suprotnom, građani će biti prinuđeni da stabla brane čak i svojim telima ako treba“, rekao je Bulatović.

Pored Bulatovića, građanima u Aleksincu danas su se pridružili i članovi Predsedništva SSP Mithat Nokić i Mirko Brajušković, kao i članovi Glavnog odbora SSP Miroslav Pavlović i Aleksandar Stojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari