Dejmon Vilson: Verujem da će Srbija priznati nezavisnost Kosova, nema roka, ali je hitno

Ostavite komentar


    1. pa g.Vilson detalno objasnio posledice a i prednost ako se sto pre Serbia prizna nezavisnost Kosova…to isto objasnio i g.N.Cnak…

      1. Šta je to „detalno objasnio posledice“?! Vi Albanci ste zaista narod ispod svih nivoa. Prvorazredni retardi, koje ovi na zapadu pomažu jer ih vi, svojim glupostima, uveseljavate. To što nam objasni gospodin Vilson, Čanak, Server ili bilo ko iz američke administracije, apsolutno treba postupiti sasvim suprotno?“ Koga su oni „pomagali“ taj će se teško povratiti. Takva sudbina čeka i Albance samo što oni toga nisu svesni. Srbija NIKADA a možda ni tada neće priznati ovu suludu i umobolnu tvorevinu na svojoj teritoriji. Možda Čeda, Čanak, Kostreš, Kandićka, Milićka i drugi pregaoci albanske nezavisnosti ali, oni su totalno beznačajni u Srbiji tako da je i njihovo priznanje totalno bezvredno. Kako ono kažu „psi laju, karavan prolazi“.

    2. Само нека сањају – и они и ови њихови на власти

    3. Iskreno se nadam da ce Amerika uvideti svoju gresku i povući priznanjr nepostojeće države Kosovo. To neće biti laka odluka za Ameriku, ali će doprinetu da ona sagleda šta su se sve pogrešno radili i kome su sve nepravdu naneli…

      1. Jeste USA ozbiljno razmatra da povuce priznanje REPUBLIKE KOSOVA i to ce se objaviti 1 rvog aprila

        1. @Gzim

          Nekada su Amerikanci bili veliki drugari sa mudzahedinima, obucavali ih, naoruzavali a sada imaju specijalni logor za njih u Gvantanamu. Ako vi Albanci mislite da je ova „ljubav“ vecna i da ce vas Amerikanci doveka podrzavati ili da ste im jako bitni, onda na pregled kod cika doktora i to odmah. Ta tvorevina na Kosovu je privremena, nije utemeljena ni na cemu, ni na istoriji, ni na pravu, kapric Klinton administracije i nista vise.

  1. E moj Vilsone. Jos puno morash Leskovackih Muckalica pojesti da bi skontao ko su srbi. Onda tako nesto nikad ne bi rekao. Ovako, plata ide…

  2. Ala se ovaj rođak nalupetao….dugo nisam čitao gluplju izjavu o Kosmetu….priznaćemo Kosovo zbog ekonomije??!! Prvorazredna budalaština…

  3. Da bi preživeo kosovsko pitanje mora nešto da ponudi opoziciji: 30-50 opstina i gradova i Beograd . Odnosno da olabavi medije i finansije prema opoziciji.

  4. Nije nama problem taj ‘zapećak’. Najveći zapećak i to trajni nam je što smo bombardovani od strane onih koji nam naprasno žele dobro. To nam ni sa čim ne mogu nadoknaditi a sa onim čime mogu ,tj. parama ne pada im napamet. Oni su došli to da nam otmu a ne da nam daju. Oni žive od tlačenja drugih naroda na primeru istoka. Ko se pravi da to ne vidi, plaćen je za to

  5. Nema priznanja za ikupaciju…samo ruske i kineske baze u Srbiji i RS i to hitno.

    1. Možemo da otvorimo stotinu ruskih i kineskih baza koje će zvrjati prazne kao ona u Nišu, jedino da uvedemo inter-planetarnu liniju: Rusija (Kina) via Mesec pa „Sa neba“ do Golubovca npr.

  6. Izvolite botovi, crno na belo. Ako imate i gram mozga, shvatate zbog cega zapad odrzava Vodju na vlasti. Shvatili su da ce jedini prihvatiti sve, da se odrzi na vlasti. A onda? Onda, zna se… Gadafi, Sadam…

  7. Zasto mi zabijamo glavu u pesak i ne prihvatimo cinjenicu da smo mnogo zivota izgubili, da je zemlja na KIm 95% u vlasnistvu Albanaca, da na celom KIm ima samo 110.000 Srba i da niko ne moze biti izdajnik ako se prihvati realnost a dogovorom obezbedi neka dobrobit za Srbe koji tamo zive. A to koliko ce se dobiti, neka odlucuje onaj ciji je to posao, nase je da sutra glasamo za tu politiku ili ne.

    1. Neverovatno je kako baratas sa neistinama. Sto se tice vlasnistva, preko 60% zemlje je metoh i u vlasnistvu SPC. Sto se tice stanovnistva, četiri opštine sa najvećim prirodnim proraštajem su Leposavić, Gračanica, Zubin potok i Mitrovica. Što se tiče broja albanaca, oko 600.000 ih je upisano u njihov birački spisak i njihova populacija ubrzano napušta KiM. O bilo kakvom rešenju ne treba goviriti dok se ne zaštite prava ljudi koji tamo žive. Najbolji primer je odluka Ustavnog suda Kosova o vraćanju zemlje manastiru Dečani koji ne mogu da sprovedu ni njihova vlada i ministarstva uz konstantni pritisak američkog i drugih ambasadora.

      1. U tvom komentaru ima puno istine ali što se tiče bira kog spiska po njemu ima oko 1.900.000 glasača a po poslednjem popisu Albanaca ima oko 1.630.000. U medjuvremenu je KiM napustilo u poslednjih pet godina oko 300.000 Albanaca uglavnom mladih pa zato i albanski političari nisu za viznu liberalizaciju jer bi se KiM gotovo trenutno isprazni o i napustili bi ga i Albanci i Srbi (ne zaboravimo Srbi koji su ostali na KiM nemaju pravo na srpski pasoš sa belim Šengenom), ali, nije samo SPC vlasnik nego i država Srbija i srpska preduzeća i banke koji su vlasnici da ne pretera ali makar 70-80% privrednih subjekta KiM i svaku privatizaciju i podržavljenje možemo oboriti na međunarodnim sudovima.
        @Stara garda. Tačno je da na KiM ima oko 110.000 Srba ali ima i oko 80.000 potencijalnih glasača i sa Jedinstveno Srpskom Listom smo već sada druga-treća politička snaga a na predstojećim izborima zauzećemo drugo mesto i sa progresivnim albanskim partijama (LDK, DSK, i DPK) formirati vladajuću većinu i stabilnu vladu.

      2. Halal ti vera tu se vidi sta imas u mozak.Od 1999 Srbija nema nista u vlasnistvu na Republiku Kosova,U Kosovo uvjek su ziveli 5% srba a preko 90% Albanaca.U Republiku Kosova je naj veci natalitet u Evropi,istina je da omladina ide na zpad da radi ali sve pare sto zaradu investieaju se dole i opet na kraju dodju u svoju otadjbinu da zivu.Izgleda da ti gospodine neces da znas ili nemas vise u glavi pa pokusas da das podatke da Leposavic ti je naj veci grad na Republiku Kosova.Siguran sam da ce Vucic ove godine i formalno priznati nezavisnost Kosova i bice zahfaljen da za tako nesto dalo mu se prilika.

  8. Mnogo suplje demagogije i gluposti je ovaj Vilson ovde istovario. Bas mnogo. Npr. da li Vilson ima spisak stranih ulagaca koji sada ne ulazu u Srbiju nego cekaju da Srbija prizna albansku paradrzavu na Kosovu? Ako ne ulazu u Srbiju zbog kosova to znaci da se ulaze u komsiluk i da su npr. Albanija ili Makedonija u vrhu po stranim ulaganjima ili ipak nije tako? Da li Vilson ima garancije da ce EU postojati i u kojoj formi i za 5 ili 10 godina te moze da garantuje clanstvo? Kako ce tacno na radnu snagu u Srbiji da utice priznanje te albanske paradrzave? Brze ce moci da emigriraju ili sta? Kakva ce to biti ta „svetla buducnost“ koja nas kao ocekuje cim se prizna ta albanska paradrzava? Ima da nastane idila na Balkanu? A sta tek reci o „mirenju sa SAD“ koje ce nastati samo ako Srbija prizna tu albansku paradrzavu odnosno tu jos jednu spoljnopoliticku brljotinu americke administracije? Malcice je to komplikovanije, tesko da ce Srbi prihvatiti za prijatelja nekoga ko ga je bombardovao Srbiju, ubijao srpske civile, podrzavao albanski fasizam, nacizam i koji zahteva da se prizna albanizacija i otimanje Kosova.

  9. Mogu se na dnevnoj bazi ocekivati ovakva spinovanja od strane pro-albanskih lobista. Samo ignorisati.

  10. G. Vilson, … opet ja u ime svoje i svog komsiluka, … ali, ako verujete u vaseg Vucica i da ce priznati Ahtisaristan u svoje ime… samo napred, … na dobrom ste putu!
    Ako hocete da to isto prizna i Srbija, …moracete meni i komsijama da organizujete Referendum!!!

  11. Што пре, наравно г. Палмер, док се ова штеточинска власт не промени…!

    1. Koji „g. Palmer“? Lik se preziva Vilson, botujes a nemas pojma ni o kome se radi? Tebi dati burek…

  12. I treba priznati i Kosovo, i Sandzak, i Vojvodinu… vrariti Pirot, Leskovac i Vranje Bugarskoj… pa nek Beogradjani caruju u svom pasaluku. Nama je dosta korumpiranog Beograda i Srbije.

  13. И један мој пријатељ верује да ће се ускоро појавити ванземаљци и вратити Србији Косово и Метохију… У свашта људи данас верују… Ето и ја, некако више верујем мом пријатељу, него том Палмеру. Мој пријатељ бар нема зле намере!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.