Deklaracija o opstanku srpskog naroda uskoro gotova

Ostavite komentar


  1. Nece mi biti jasno kako neki narod moze da opstane na osnovu nekakve deklaracije!
    Za opstanak srpskog naroda, kako trenutno stoje stvari, treba zameniti sve one koji pisu tu deklaraciju.
    To za pocetak. A onda da se zavrnu rukavi I bez laganja I uljuljkivanja zarad licnih ineresa.

  2. Srbija je pokrenula ratnu mašineriju na prostorima bivše YU. I nikada se ne prestaje sa iznošenjem neistina . Pa i Dobrica Čosić LAŽ pretvorio u mas patriotizam njegovom čuvenom: ."Laž je vid našeg patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije"…

  3. Imam nekoliko pitanja.
    Zašto tu deklaraciju ne pišu i drugi narodi?
    Kako će na tu deklaraciju reagovati drugi?
    Šta će na tu deklaraciju reći Evropa?
    Hoće li sam narod dobiti pravo na izjašnjenje o istoj?
    Hoće li ta deklaracija važiti za Srbe u Crnoj Gori?

  4. hoćemo li ikad saznati, koliko smo platili majstorima za izradu tog luft balona, zvanog dekleracija.

  5. Ovo je kao neki skeč Nadrealista.. Radna grupa za istraživanje ruda i gubljenje vremena. Isti ljudi. Gigantska laž o patriotizmu , od koje neki sjajno žive dok Srbija kopni.

  6. Posle ovih izmisljenih tkz deklaracija, trebalo bi narod Vojvodine da napise svoju Vojvodjansku deklaraciju. Deklaraciju kojom se trazi da se Vojvodina kao zadnja federalna jedinica ex-Yu, napokon "otkaci" od politicara i zivog lesa iz Beograda,
    cije igre zmurke i zamajavanje naroda traju vec zadnje tri decenije. . .

  7. "… i pravo na informisanje na srpskom jeziku."

    Pretpostavljam da se misli na dezinformisanje i zaglupljivanje. Jer ne vidim koji bi to medij radio na informisanju.

  8. Papir trpi sve pa i ovu glupost.Pošto se ova "deklaracija" odnosi na Srbe,ona nikog drugog i ne zanima! A Srbi već pričaju srpskim jezikom i neguju srpsku kulturu,tradiciju i ćirilicu,tako da je "deklaracija" apsurdna i kontradiktorna. Ona ima i šovinističku notu pošto u Srbiji žive i pripadnici drugih naroda čiji se "opstanak" ne pominje. I kakav praktičan učinak može da izazove ovo pisanije? Nikakav,čisto gubljenje vremena i para,kao i prethodne rezolucije,preambule,memorandumi,platforme…

  9. Baš me zanima kako bi reagovali AV, Julin,Dačić,Đurić,Brnabić,Drecun,Stefanović…kada bi tako nešto pisali Albanci iz Albanije zajedno sa onima sa Kosova ili iz Preševske doline ! Verovatno bi pali u histeriju,bes i belu penu !

  10. E,ako Mile misli da se deklaracijama može poboljšati nečiji način života onda je stvarno u ogromnoj koliziji sa stvarnošću, ili Srbe smatra za infantilna bića. Neka uloži svoje novce u radna mesta pa neće biti potrebni neobavezujući,politički,propagandni papirić. Skretanje pažnje ljudi sa realnih problema na političke teme je oprobana taktika večitih političara.

  11. S NET-a: "Kad serete Ameriku, samo da napomenem da tamo nije moguće da vladin helikopter vozi Doli Parton bilo gde, čak sve da joj je pokojni muž krao frižidere u Iraku i Afganistanu."

  12. Pa dobro,……. bar su dali dobar šlagvort i svim ostalim narodima i narodnostima, a zašto ne i nacionalnim manjinama (Albanci, Bošnjaci, Muslimani, Mađari, Slovaci, Rusini, Česi, Rumuni, Romi, Makedonci, Crnogorci, Hrvati, ……….. i svi ostali – da ne trošim slovne karaktere, zna se koji su) da i oni lepo zašilje olovke, uposle svoje mislioce i pišu svoje deklaracije. Što da ne? Zašto bi se blamirali samo mi, kada smo, bar, i po ovim pitanjima, nadam se, ravnopravni? Mislim po pitanju blamiranja. E, to bi onda bila prava demokratija, brale moj. Na svetskom nivou, i nezabeležena u "novijoj istoriji", kako neko voli da kaže!?

  13. U Deklaraciji ocekujem da stoji i to da svaki punoletni Srbin , ma gde bio, ima da pise i govori , po cenu bilo cijeg zivota,cirilicom..Urodjenom Srbinu koji ne pise , neka cita na cirilicu ,izmedju redova. Srbin, ma gde ga snaslo, da jede cirilicom( ne rukama), da se srpski ili bilo kako razmnozava,kako god zna i ume( za teze slucajeve pitati Anu), da hvali( i ako za hvale nije) Srbiju i njenu majku Rusiju( dobro, moze i Cecu, majku po cuvenju).Dozivati se u tu pamet treba svaki Srbin, pamet ce da mu dodje. Posebno je duzan svaki Srbin, da se bori na svim poljima za srpsku stvar ,na kulturnom, privrednom, politickom i, ako bog da, bojnom polju.Ujedinjenje nije nas cilj( to ce doci samo od sebe, milom ili silom), vec bratska sloga i jedna vezba u trajnom vojno-policijskom negovanju nas fleksibilne slobodarske tradicije u prosirenju nasih krvnih sudova i tuzilastava.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.