Demokratska stranka na samitu Partije evropskih socijalista o izbornoj krađi, u Rim otputovao i Kurti 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Delegacija Demokratske stranke (DS) učestvuje na samitu Partije evropskih socijalista (PES) u Rimu gde je sa predstavnicima sestrinskih partija razgovarala o posledicama izborne krađe u Srbiji i opasnostima za čitav region ako njeni izvšioci ne budu kažnjeni.

Predstavnik DS Nebojša Novković razgovarao je s potpredsednikom Grupe socijalista i demokrata Pedrom Markezom i istakao da se Srbija suočava sa političkom krizom, saopštila je DS.

„Primio sam nedvosmislenu poruku da će Rezolucija Evropskog parlamenta o izbornoj krađi proizvesti pravne i političke posledice zbog kojih je i doneta. Pitanje izborne krađe, uz sve pokušaje Vučićevog režima i njihovih pomagača da je relativizuju, prevazilazi čak i razlike koje postoje unutar stranaka u Evropskom parlamentu“, rekao je Novaković.

Novaković je istakao da je na samitu u Rimu stekao utisak da postoji snažna volja i opravdan motiv da se pomogne Srbiji i Zapadnom Balkanu, prenosi Beta.

„Ohrabruje činjenica da je Vučić, uz svu servilnost i poltronstvo koje je iskazivao prema političarima sa Zapada sa jedne strane, i svu dvoličnost i argonaciju prema domaćoj javnosti sa druge strane, ipak pročitana knjiga, čovek koji je izgubio i poslednju trunku kredibiliteta koji je ranije stekao veštom obmnaom“, naveo je Novaković.

I premijer Kosova Aljbin Kurti otputovao je u Rim, gde se održava Kongres Partije evropskih socijalista (PES).

 

Tema Kongresa PES-a su izbori za Evropski parlament koji će biti 9. juna.

Tokom boravka u Rimu, Kurti će se sastati sa liderima sestrinskih partija koje su članice PES-a, kao i sa novim kandidatima i aktuelnim članovima Grupe socijalista i demokrata (PES) Evropskog parlamenta, najavljeno je iz kosovske vlade, prenosi Kosovo Online.

Kurti je prethodne sedmice boravio u poseti Ujedinjenom Kraljevstvu i Irskoj.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari