Demonstracija će biti, ali tematskih i više spontanih

Sagovornici Danasa o tome da li slede pokušaji opozicije da obnovi i probudi protestnu energiju, uprkos malim odzivima građana

Ostavite komentar


  1. Najtužnije u svemu tome je činjenica da su opozicija isti oni ljudi zahvaljujući kojima opet vladaju osobe iz devedesetih. Jedino što je Sloba umro, inače bi i on bio tu. Bez kompletne „smene“ ovakve opozicije (izuzimajući Boška Obradovića, koji je nov u toj priči) neće biti ni smene ove vlasti jer niko nije zainteresovan da jedne dokazane štetočine menja drugim, već dokazanim, štetočinama?

    1. Znači ti bi Crkvu sa Radovićem na vlasti? Boško da bude srpski Mandić? To li je „demokratija“ koju sanjaš dok „mrziš“ Vučića „diktatora“ i „izdajnika“. Koliko li vas ima takvih“opozicionara“. Žalosna je činjenica da u Srbiji osim ekstremne desnice druge političke snage i nema. Zar je moguće da je ljudima još uvek, posle 30 godina, važnije srbovanje od sopstvenog života i budućnosti svoje dece. Kakvo se to zlo ugnezdilo u nama? Neko je nakon đinđićevog ubistva, koje smo super proslavili, krenuo da kuva žabu, polako i neprimetno. I skuvao je. Eto sada imamo opoziciju kakvu imamo sve sa glasačima. Nema nama leka dok god smatramo da nismo teško oboleli niti da nam lekar treba.

  2. Ono što je Kurir za nebulozni svet koji veruje vlasti, to je Danas za drugosrbijance….kobajagi neka blaga kritika režima, bez ikakvog smisla.

  3. Srbi su sa demonstracijama ZAVRŠILI 6.oktobra 2000.g.
    I u životu pojedinca, a kamo li u društvu sa OZBILJNIM STVARIMA NEMA KOMOROMISA.6. oktobra Srbi, neozbiljni (kao u svemu što rade),. su se „snašli“ I dogovorili – da se poigraju sa ozbiljnim promenama u društvu.
    Posledice toga, a najviše zbog permanentnog ucesca SPS u vlasti vidimo svi, ili skoro svi.
    Blago je reći da su STRAVIČNE.
    ZATO što većina političara, umesto da je u zatvoru i dalje je na vlasti, lepo zive i divno i dalje KRADU I BOGATE SE.

  4. Tematskih i organizovanih da. I treba. Ali na koji način će doći do „spontanih“? Spontano bi značilo „sedim kući i odjednom rešim da izađem na proteste zbog nečega“. I tako u istom trenutku sa istim ciljem nas 10.000 bez ikakvog predhodnog kontakta? Gde je tu logika i verovatnoća i ko može da poveruje u takvu spontanost? Nije mi jasno, kao da se svi plaše da budu organizatori, a gde ima straha tu „nema ‘leba“.

  5. Ja nemam nista protiv Vucica, ali imam protiv onih koji su dospeli na polozaj potpisujuci partijsku knjizicu. Zato cu i da protestvujem protiv direktora Pinokia kome drzavni sekretar dozvoljava da se prema mnogo boljim kolegama kao tiranin i nedodirljivi. Protestvovacu ako mi opozicija obeca da takvi mediokriteti vise nece odlucivati o tudjim sudbinama. Sad ce i gospodin foton da se javi, da mi napise kako moj komentar nije dobar. Da mu poverujem posto covek zna sve tj. gotovo sve.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 14. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.