DJB će imati svog predsedničkog kandidata na predstojećim izborima 1Foto: Beta/Svetlana Dojčinović

Pokret Dosta je bilo (DJB) – Suverenisti saopštio je danas da će dominantni izbori, najavljeni za sledeću godinu, biti vanredni parlamentarni izbori i da će imati svog kandidata za predsednika Srbije.

DJB je u saopštenju naveo da je zadatak svih opozicionih lista da izvedu što više svojih glasača na izbore i da oni glasaju i na predsedničkim izborima.

„Zajednički cilj nam je da dođemo do drugog kruga. Ukoliko to uspemo, (predsednik Srbije i Srpske napredne stranke) Aleksandar Vučić će izgubiti te izbore“, navodi se u saopštenju.

Ocenjeno je i da su predsednički izbori borba za izlaznost (građana) i za drugi krug.

Navodi se i da je za uspeh na izborima, (a) posebno izborima u Beogradu neophodna saradnja svih relevantnih opozicionih lista.

Ukazano je i da se ta saradnja sastoji u međusobnom nenapadanju i u koordinaciji kontrole izbora.

Po DJB, ta saradnja podrazumeva i dogovor da u drugom krugu predsedničkih izbora, ukoliko ga izbori, opozicija podrži opozicionog kandidata koji dobije najviše glasova.

Pozdravili su i načelan dogovor Stranke slobode i pravde, Narodne stranke i Demokratske stranke o zajedničkoj listi za predstojeće izbore kao i, kako su naveli, „najavu njihovog zajedničkog (predsedničkog) kandidata Zdravka Ponoša“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari