DJB: Upravni sud usvojio prvu od 2.700 žalbi pokreta Dosta je bilo 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Pokret Dosta je bilo (DJB) saopštio je da je Upravni sud danas usvojio prvu od njegovih 2.700 žalbi i poništio rešenje Republičke izborne komisije (RIK) Srbije o odbijanju prigovora kojim su tražili da RIK proveri sadržaj džakova i uporedi ih sa sadržajem pripadajućih zapisnika na 2.700 biračkih mesta u Srbiji na kojima su izbori održani 21. juna.

„Poslanici DJB, tokom uvida u izborni materijal iz četiri nasumično odabrana džaka u RIK-u su ustanovili da zapisnici ne odgovaraju sadržaju džakova, tj. da su falsifikovani, što je ozbiljno krivično delo“, naveo je DJB u saopštenju.

To je, kako su istakli, „uvek bilo na štetu liste ‘Suverenisti’ „, a u korist „satelitske opozicije vlasti“.

„Sledeći već ustanovljenu sudsku praksu u ovakvim situacijama sa prethodnih izbora, Upravni sud nije imao kud nego da reši u korist žalbi DJB. DJB očekuje da Upravni sud usvoji i sve preostale žalbe koje smo podneli“, piše u saopštenju.

Oni navode da je zabrinjavajuća mogućnost da je vlast na ovaj način „sebi kupila sedam dana“ da „prepakuje“ džakove, jer je „Tužilaštvo ostalo nemo“ na zahtev DJB da zaštiti izborni materijal od zloupotreba dok traje postupak.

„Za žaljenje je činjenica da niko od opozicionih predstavnika u RIK-u nije podržao ovih 2.700 prigovora DJB na sednici na kojoj su odbačeni, a za koje Upravni sud sada ustanovljava da su pravno osnovani“, kažu u DJB.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

7 reagovanja na “DJB: Upravni sud usvojio prvu od 2.700 žalbi pokreta Dosta je bilo”

  1. Poništiti lažne izbore. Formirati prelaznu vladu i pripremiti preve izbore. Ovakvi lopovsku izbori nisu bili ni 1945 po brozom.

  2. Bravo DJB!!! Samo ovako, uporno, argumentovano i dokazima može se razmontirati lopovski sistem. Istrajte u tome. Podrška u daljem radu.

    • Krajnje je vreme da nas narod se okupi oko Radulovica ! Ocigledno da svi drugi opozicionari su u sluzbi zamajavanja i razjedinjenja !

  3. Izbori su pokradeni to znaju i ptice na grani. Izlaznost 50, 0002 % … a u izbornom fanu do 18 casova izaslo 42%????? Al Kapone sistem ne moze da trale.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.