Đilas: Greši svako ko misli da bi zadržavanje pozicije neutralnosti Srbiji donelo dobro 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas ocenio je da je svet danas „na ivici rata“ i da se gradi „novi Berlinski zid“ a da je pred Srbijom pitanje sa koje strane tog zida želi da bude.

Đilas je u autorskom tekstu za nedeljnik NIN ocenio da „greši svako ko misli da bi zadržavanje pozicije takozvane neutralnosti Srbiji donelo dobro“.

„To bi značilo, pre ili kasnije, dovođenje Srbije u poziciju Belorusije – odlazak investitora, nemogućnost vraćanja kredita, gubitak radnih mesta, smanjenje ionako malih plata i povećanje broja onih koji zauvek napuštaju Srbiju. Možda i neke zvanične, uz nezvanične sankcije kojima smo već izloženi“, naveo je lider SSP.

Ocenio je da je druga opcija „prihvatanje pravila koja važe za sve u Evropi, bez obzira na to da li se sa njima slažemo ili ne“.

„Krajnje je vreme da shvatimo da, osim u ratu, ne postoje zemlje prijatelji i zemlje neprijatelji već da svaka od njih donosi odluke u skladu sa svojim interesom. I uvek je svakoj od njih interes na prvom mestu. Došlo je vreme i da se mi ponašamo na isti način. Da gledamo naš interes“, naveo je Đilas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.