Đilas: Lažna vest da je Marinika Tepić u Valjevo došla poršeom 1Foto: FoNet/ Marija Đoković

Lider Stranke slobode u pravde (SSP) Dragan Đilas upozorio je danas na način rada medija „pod kontrolom vlasti“ i na nedavno objavljenu lažnu vest da je potpredsednica SSP Marinika Tepić u Valjevo došla automobilom marke „porše“ od 150.000 evra.

Đilas je rekao novinarima da je bilo objavljeno i da je on njoj dao taj novac, naglasivši da to nije tačno i da su oni koji su to prvo objavili posle promenili priču.

On je rekao da su ti mediji potom pisali da joj je „porše“ dao neki lokalni preduzetnik, istakavši da ni to nije tačno, jer su tokom posete Valjevu išli peške.

Kako je dodao, lokalni članovi stranke su ih do obližnjeg manastira vozili automobilom marke „pežo“.

On je dodao i da u novoj informaciji „medija pod kontrolom vlasti“ u vezi Valjeva ništa nije bilo tačno ni u vezi tog preduzetnika.

Đilas je dodao da je ta valjevska kompanija 2011. i 2012. godine imala prihod od 15.000.000 evra, a od 2019. do 2020, u vreme vlasti Srpske napredne stranke, prihod od 30.000.000 evra.

On je napomenuo i da je jutros bio na sudskom ročištu protiv vlasnika lista Informer Dragana Vučićevića, jer je u januaru prošle godine u tom listu objavljeno da Đilas, kako je rekao, „poziva na ubistvo novinara i da se streljaju kao u Šumaricama“.

Đilas je napomenuo da je Vučićević objavio da on i lider pokreta Dveri Boško Obradović „žele da devojčica koju je bio oteo ‘malčanski berberin’, bude ubijena kako bi to iskoristili za obračun s vlastima“.

„Nikada u životu nisam rekao da treba bilo koga ubiti“, rekao je Đilas.

Đilas je ispred Osnovnog javnog tužilaštva napomenuo da se isto dešava i u slučaju slučaja „Mauricijus“, što je, kako je naveo, krivično delo falsifikovanja dokumenata stranih kompanija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari