dragan đilasFoto: FoNet/ Ana Paunković

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je da je snaga protesta protiv nasilja razobličila vlast koja svoju nemoć pokazuje povećavajući nivo verbalnog nasilja do nivoa fašizma.

„Srpska napredna stranka i Aleksandar Vučić ne mogu da pronađu osobe od integriteta da ih javno podrže, pa su za fašistički narativ posle Bokana i Šešelja angažovali Jelenu Karleušu. Ovoga puta za napad na potpredsednicu SSP Mariniku Tepić, kojoj istražuju poreklo i broje krvna zrnca, baš kako su radili devedesetih godina u koje su nas vratili“, rekao je Đilas.

On je dodao da porodica Marinike Tepić oduvek živi na ovim prostorima, a da je ona, kako je dodao „svojom borbom protiv kriminala, korupcije, za slobodu i demokratiju pokazala koliki je patriota i koliko voli svoju zemlju“.

„Nema razlike između onoga što govori Karleuša i onoga što govore Brnabićeva, Bakarec, Jovanov i ostale perjanice SNS-a. Spikeri se menjaju – autor tekstova koji izgovaraju je uvek isti. Jelena Karleuša je nebitna. Bitno je koga predstavlja i čije stavove potpisuje. Njene reči, reči ponositog učesnika kontramitinga, su ta Srbija nade koju nam nudi Aleksandar Vučić“, rekao je Đilas.

On je istakao da Karleuša promoviše novi Vučićev pokret koji nudi „još mržnje, još nasilja, još agresije, progona, gašenja osnovnih prava – prava na život svima koji drugačije misle“.

Đilas je istakao da su građani Srbije jasno pokazali da to neće i da je „pad ovog režima počeo“.

„Neshvatanje poruke koje su im poslali ljudi na ulici će njihov pad učiniti bržim“, rekao je predsednik Stranke slobode i pravde.

Pevačica Jelena Karleuša koja u poslednje vreme otvoreno promoviše Vučićev režim, ranije je na društvenim mrežama vređala Mariniku Tepić na nacionalnoj osnovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari