Đilas: Pobedio je svako ko je pružio otpor režimu Vučića 1Foto: Miroslav Dragojević

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je večeras da se mnogo toga promenilo u Srbiji u prethodnih godinu dana i ocenio da je pobedio svako ko je pružio otpor režimu Aleksandra Vučića.

Đilas je u Čačku, na inicijativnom odboru SSP, naveo da je režim „nateran“ da smeni Milutina Jeličića Jutku i Dragoljuba Simonovića, da je Siniša Mali zvanično potvrđen kao plagijator, a uzbunjivač iz Krušika Aleksandar Obradović pušten na slobodu nakon što je nepravedno držan u pritvoru.

On je ocenio da ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović „mora da ode sa funkcije“ jer je „mnogo puta u prethodnih nekoliko meseci lagao građane“ i pozvao predsednika Srbije da učini isto.

„Pošto je Vučić pre godinu dana obećao da će on i Nebojša Stefanović zajedno da odu sa državnih funkcija, došlo je vreme da održi obećanje, jer ministar policije nakon dokazane umešanosti njegovog oca u trgovinu oružjem mora da ode sa funkcije. Pošto Nebojša mora da ode, očekujem da ti, kao čovek od reči, održiš obećanje i kreneš zajedno sa njim“, poručio je Đilas Vučiću.

Lider SSP je dodao da će se Srbija za svoju slobodu izboriti sama, „kao što je i činila mnogo puta u svojoj istoriji“.

„Dobrodošli su svi koji hoće da pomognu, ali nema potrebe da pregovaraju o izgledu internet strane REM i obuci članova biračkih odbora dok ljudi ovde gladuju, bivaju prebijani i hapšeni. Nećemo ni da gledamo kako postajemo kolonija, kako se bez tendera daju poslovi Kinezima, Rusima, Turcima, ali i Amerikancima i Britancima, samo zato da bi Vučić od tih istih stranaca dobijao tapšanja po ramenu“, naveo je Đilas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari