Đilas: Šarčević smenio Natašu Zečević sa mesta direktorke Tehničke škole "23. maj" 1Mladen Šarčević Foto: BETA/ VLADA SRBIJE SLOBODAN MILJEVIC

Mladen Šarčević, odlazeći ministar prosvete, danas je obrazovnom sistemu Srbije zadao još jedan udarac. Doneo je odluku da smeni Natašu Zečević sa mesta direktorke Tehničke škole „23. maj“u Pančevu, naveo je Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas u pisanom saopštenju.

Kako se u saopštenju navodi, Nataša Zečević je izabrana na mesto direktorke ove škole 2014, a reizabrana 2018. godine.

„Imala je nepodeljenu podršku nastavnika i roditelja. Šta se promenilo za ove dve godine pa da bude smenjena? Ništa. I dalje ima podršku kolega i roditelja. I dalje ima maksimalne ocene za svoj rad. Ali je u međuvremenu prihvatila da vodi odbor za obrazovanje, kao i pančevački odbor Stranke slobode i pravde“, napisao je Đilas u saopštenju.

A to se, kako je istakao, ne oprašta.

„Kao što se slobodno iznošenje mišljenja i odbijanje davanje podrške SNS-u nije oprostilo ni direktorkama škola u Blacu i Šapcu, kao ni prosvetarima u Beloj Crkvi i Kuršumliji“, podsetio je on.

Smena Nataše Zečević je, kako je naveo, još jedan primer kako bahata vlast gazi interese nastavnika i dece, smenjuje iskusnog pedagoga, sa namerom da tim mestom namiri partijsku vojsku.

Cenu ovakvih bezumnih odluka platiće na žalost đaci i njihovi roditelji, ističe se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari