Đilas: Spreman sam da razgovaram s Vučićem o ponavljanju izbora u Beogradu 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je danas da je spreman da o ponavljanju izbora za Skupštinu Beograda razgovara sa predsednikom Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandrom Vučićem.

„Spremam sam da razgovaram sa Aleksandrom Vučićem, normalno je da se smanje tenzije. On je predsednik svih građana i u obavljanju ove funkcije treba da vodi računa i o ovakvim stvarima. Naša lista bi tražila da se ponovljeni izbori na ovih 258 biračkih mesta održe nakon šest meseci i ja bih o tome razgovarao sa Vučićem“, kazao je Đilas za TV Nova S.

Đilas je rekao da će lista Ujedinjeni za pobedu Beograda podneti prigovore na 258 biračkih mesta u glavnom gradu.

„Mi verujemo da će na tim mestima biti pokazana volja građana, nakon čega bi bila formirana tehnička vlast koja bi formirala nove slobodne izbore u kratkom roku. Spremni smo da se borimo, a GIK će dati odgovore u narednih nekoliko dana. Ponavljam, zaista smo spremni da se borimo, a možda ćemo ponovo doći u situaciju da na ulicama branimo volju naroda kao što je bilo 1996. godine“, naveo je Đilas.

On je naglasio da je „jasno“ da su građani Beograda glasali za promene u glavnom gradu.

„Hvala svim ljudima koji su bili kontrolori, pritisci su bili strašni, vidite koliko je nepravilnosti. Vučić je dobio najviše glasova, to je činjenica i tu volju poštujemo. Isto tako verujem da će se volja Beograđana poštovati da se menja vlast“, dodao je Đilas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari