Đilas (SSP): Aktuelna vlada ne može da odgovori na krizu, vreme za nove izbore 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas ocenio je danas da je pored beogradskih, došlo vreme i za nove parlamentarne izbore jer, prema njegovim rečima, aktuelna vlada „ne može da odgovori na duboku krizu“ u kojoj je Srbija.

Đilas je na Televiziji N1 ponovio da je predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić pre godinu dana „obećao“ da će biti novih beogradskih izbora, ali da je „došlo proleće, a izbora nema“.

„Mi iz SSP ih naravno tražimo sve ovo vreme, ali smatramo da je sada vreme i za parlamentarne, jer vidite koja je dubina krize u zemlji. Mislim da je mnogima u Srbiji jasno da vlada Ane Brnabić i (prvog potpredsednika) Ivice Dačića ne može da odgovori na sve to“, ocenio je Đilas.

Po istraživanju te stranke, kako je naveo, proevropska opozicija ima potencijal da osvoji oko 25 odsto glasova na izborima i dodao da ta brojka može da raste, a da najveću šansu za pobedu imaju u velikim gradovima.

Đilas je dodao da je SSP više puta rekla s kim može da sarađuje, i da se oni bore da Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije odu s vlasti, ali da „ekstremističke organizacije“ ne dođu na njihovo mesto.

„Mi možemo da sarađujemo sa svima koji Srbiju vide kao deo Evrope, koji vide Srbiju u EU i koji se zalažu za te vrednosti. (To su) koalicija zelenih, Zeleno-levi blok (Ne davimo Beograd) i Nebojša Zelenović (stranka Zajedno), Demokratska stranka, pokret SRCE (Srbija centar) Zdravka Ponoša… Svi oni koji u svom programu zaista imaju tu neku ideju“, kazao je predsednik SSP.

Đilas je dodao da Beograđani kada budu sledeći put izlazili na izbore, treba da razmišljaju o tome da među mnogim strankama koje se predstavljaju kao opozicija, ima „spavača“, te da moraju da glasaju za one za koje su sigurni da neće preći na stranu SNS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari