Đilas: Vučić pokazao pravo lice nasilja i brutalnosti 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

„Danas su Aleksandar Vučić i njegov naprednjački režim pokazali svoje pravo lice nasilja i brutalnosti i nije im bilo dovoljno što su dali nalog policiji da hapsi mirne građane, već su naložili svojim kriminalcima da motkama i bagerima krenu na narod koji se bori za zemlju, vodu i vazduh“, izjavio je predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas.

Đilas je u pisanoj izjavi istakao da svuda u normalnim i demokratskim državama građani imaju pravo na mirni protest i blokade, a samo se u Vučićevoj Srbiji na goloruke ljude šalju plaćenici da ih tuku, nakon što se prvo da nalog policiji da se povuče.

„Napad na građane je poslednji trzaj odlazeće nenarodne vlasti koja je spremna da nahuška ljude jedne na druge i do krvi brani svoj opljačkani plen, ali upozoravamo Vučića i kamarilu da ne izazivaju sukobe i nasilje, da prestanu da privode i hapse građane zbog mirnog protesta“, naveo je Đilas.

On je pozvao sve članove i aktiviste Stranke slobode i pravde da se u još većem broju odazovu pozivu građanskih pokreta u borbi za pravo na život u Srbiji.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.