Đilas poručio Vučiću: 17. decembar će pokazati i da je car go i u koga su kozje uši 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

U budžetu imamo rupu, a ne pet milijardi. Ako imamo pet milijardi zašto se sledeće godine zadužujemo preko devet milijardi evra!? Zašto ne vrate penzionerima ono što im je uzeto smanjenjem penzija, pita Dragan Đilas, predsednik SSP predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Kako se navodi u saopštenju SSP, Đilas je prokomentarisao Vučićevu tvrdnju da u državnom budžetu Srbija ima pet milijardi evra.

„Dug 2012. bio 79 odsto bruto domaćeg proizvida, a sada je 51 odsto i imamo pet milijardi evra na računu države, tvrdi formalni i suštinski predsednik Srbije i suštinski predsednik SNS-a Aleksandar Vučić. Tvrdi i da će SNS imati nekoliko procenata više nego sve stranke opozicije zajedno i da ne vodi funkcionersku kampanju“, navodi Đilas u saopštenju.

Kako dodaje, ovako je tvrdio i da će pohapsiti sve odgovorne za sporne privatizacije, i da će Mercedes proizvoditi autobuse u Srbiji, i da vodimo na Kosovu 5:0 i da Srbi sa severa nikada neće uzeti kosovske tablice, i da će se se u izgradnji Beograda na vodi zaposliti 200.000 ljudi, i da će dečija bonica Tiršova 2 biti gotova još pre dve godine i još mnogo toga….

„I pokazalo se da ništa od svega toga nije istina. Dug je dostigao 79 odsto kad je on bio premijer 2015. godine, a ne 2012. Tada je bio 45 odsto BDP-a. Danas je dug u odnosu na realni BDP daleko veći. 51 odsto je u odnosu na BDP koji je je prethodne tri godine porastao za trećinu, odnosno za onoliko koliko je bila inflacija. Realni BDP je porastao samo nekoliko procenata“, navodi Đilas.

Prema njegovim rečima, u budžetu imamo rupu, a ne pet milijardi.

„Pa ako imamo pet milijardi zašto se sledeće godine zadužujemo preko devet milijardi evra!? Zašto ne vrate penzionerima ono što im je uzeto smanjenjem penzija“, pita on.

Kako zaključuje, lista SNS i njegovih koalicionih partnera na izborima 17. decembra lista SNS-a neće imati više glasova od opozicije.

„Naprotiv, imaće manje. I to dosta manje. 17. decembar će pokazati i da je car go i u koga su kozje uši. A 18. će na svima nama iz opozicije biti odgovornost da pokažemo da narod nije pogrešio što nam je dao poverenje. Na nama će biti da odbranimo volju naroda i vratimo normalan život u Srbiju“, zaključuje Đilas.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari